Activiteit

Waar laten we ons afval? Maak er compost van op de ZuiderMRKT! VOL

zaterdag 28 september 2019 , 13:00 - 15:00 uur

Deze workshop zit helemaal vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

 

Ruim een derde van wat we weggooien bestaat uit groente-, fruit- en tuinafval. Eigenlijk zijn dit waardevolle grondstoffen die normaal zomaar de verbrandingsoven van het Afval Energiebedrijf in gaan. Deze fabriek ligt momenteel grotendeels stil door problemen bij het AEB. Waar moeten we heen met ons afval?

Verbranden van groenafval is helemaal niet nodig, want je kan er prachtige compost van maken, ook als je geen tuin hebt.

Wil je leren hoe? Angelique Martis leert je in de workshop ‘Supercompost maken met wormen’ hoe je op een makkelijke manier zelf compost kan maken. De wormen doen het werk en jij oogst daarna vloeibare compost of mooie zwarte aarde voor je planten. Aan het eind van de middag ga je naar huis met je eigen wormenemmer compleet met wormen. 

De workshop wordt georganiseerd door GroeneBuurten en vindt plaats op de ZuiderMRKT, op de kruising van de Jacob Obrechtplein en Johannes Verhulstraat, op Burendag, zaterdag 28 september van 13 tot 15 uur.

Deze workshop zit helemaal vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen wij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven.

 De ZuiderMRKT is een kleine, gezellige, wekelijkse buurtmarkt met mooie, kakelverse en zoveel mogelijk biologische producten uit de direct omgeving van Amsterdam. Van, voor en door de buurt.

 Door zelf compost te maken, zorg je voor een verantwoorde verwerking van het groente-, fruit- en tuinafval.

Deze workshop is gratis dankzij Burendag van het Oranjefonds en ZuiderMRKT. Je kan je aanmelden bij David van Bezooijen van GroeneBuurten, david@groenebuurten.nl, 06-83 170 926. Wacht niet te lang, want er zijn maar 15 plaatsen.

Locatie
ZuiderMRKT, hoek Jacob Obrechtstraat-Johannes Verhulststraat
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
bijzonderheden
Deze workshop zit helemaal vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
15
Deel dit: