Activiteit

Informatieavond over de wilde bij

maandag 2 maart 2020   |   19:30 - 22:00 uur   |   De Coenen, Joh.M.Coenenstraat...

Wil je graag meer weten over de wilde bij en hoe we deze terug in de stad kunnen krijgen, kom dan naar deze interactieve informatieavond. Je krijgt er antwoord op vragen als: Welke soorten wilde bijen leven er in jouw buurt, en wat is het belang daarvan? Hoe kun je ervoor zorgen dat wilde bijen weer kansen krijgen in deze versteende stad?

Sonne Copijn van de Bee Foundation en Wilde-bijen-expert Arie Koster geven op deze avond het startsein van de campagne Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase. Als onderdeel van de campagne kunnen bewoners inheemse plantenpakketten krijgen waarmee door de stad heen bijenlinten gecreëerd worden. Op deze avond kun je jezelf of je bewonersgroep inschrijven voor de actie.

2 t/m 29 maart Actie ‘planten voor wilde bijen’
Amsterdammers kunnen de hele maand maart een gratis plantenpakket aanvragen met inheemse vaste planten. Iedereen met een (gevel)tuin, balkon of buurttuin kan meedoen. Al die vergroende plekken samen zullen bijenlinten door de stad vormen. Heel belangrijk, want bepaalde soorten wilde bijen kunnen maximaal 200 meter vliegen voordat ze weer voedsel nodig hebben. De actie start met een bijzondere Informatieavond op 2 maart, dan kunnen bewoners zich inschrijven voor de actie ‘Planten(pakketten) voor wilde bijen’.

Alle Amsterdammers die meer willen weten over de wilde bij en/of zich willen inzetten voor de wilde bij in Amsterdam zijn welkom. Geef je op via info@groenebuurten.nl

kosten gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
locatie De Coenen, Joh.M.Coenenstraat 4 1071WG Amsterdam
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk