Activiteit

NL Doet: wandelend bloemen herkennen- mail voor laatste informatie!

zaterdag 29 mei 2021 , 9:00 - 13:00 uur

We hebben diverse pogingen ondernomen de tekst op de site van NL doet te wijzigen naar datgene wat we uiteindelijk gaan doen namelijk: planten en bloemen op naam brengen langs de idylle. 

De oorspronkelijke plannen van fauna uittreedplaatsen konden helaas in mei niet uitgevoerd worden omdat wij niet langs oevers mogen klussen door broedseizoen en verstoring. Ook de steunen voor eendenkorven moesten we afzeggen maar deze activiteit is nu volop voorbereid dus we hopen dat je dit ook leuk vindt! 

Om feestelijk NL doet op een coronaproof manier te houden nodigen vrijwilligers van Natuur, je beste buur je uit om met ons kennis op te doen van alle planten en bloemen die op onze fraaie Vlinderidylle groeien in de mooiste sportparken Middenmeer en Voorland (https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/zie-vliegen-tel-vlinders!/)

Wij weten soms veel maar zeker niet alles en middels deze wandeling willen we van en met jou leren wat we zien, wat we ruiken, waarom deze bloemen juist hier bloeien en voor welke insecten deze bloemen zo belangrijk zijn. 

Wij tellen de vlinders dus we hopen ook veel vlinders te zien en misschien ben je na deze ochtend ook wel een enthousiast vlinderteller! We zijn geen experts maar kunnen wel uitleg geven en met hulp van een door ons gemaakte folder over de waardplanten van vlinders plus een Flora en Stadsplantenboek kunnen we vast alle planten op naam brengen. We gaan met een loep kijken naar de planten en naar de insecten die we tegen komen. 

  

Locatie
Sportparken Middenmeer en Voorland, verzamelen ingang sportveld oud TOG bij het betonnen bruggetje: als je je aanmeldt stuur ik een kaart waar dat bruggetje precies is
Illustration
 
Deel dit: