Nieuw bericht

Inzendtermijn Microboswedstrijd verlengd tot 22 november

geplaatst op 12 november 2019, 15:56 uur, door Luella van Turnhout

Wil jij ook een microbos in je tuin, buurt of kinderspeelplaats? Woon je in Amsterdam? Doe dan mee aan de GroeneBuurten microbos-wedstrijd. De inzendtermijn is verlengd tot 22 november.

Wat is een microbos
Een microbos is een ieniemienie bos van inheemse bomen, struiken en kruiden dat in de gemiddelde stadse tuin past. Je kunt er al een aanleggen op zes m2. Het helpt hittestress en droogte tegen te gaan. Je creëert er een fijne plek voor bijen, vogels en insecten mee en zo’n microbos is dus goed voor de biodiversiteit.

Wil jij zelf ook een microbos?
Weet jij een stukje grond van minimaal 6 m2 in je tuin, speelplaats of plein waar wel een microbos zou passen? Doe dan mee aan de GroeneBuurten microbos-wedstrijd. Je maakt zo kans om één van de drie Tuiny-Forest-pakketten te winnen, waarin alle bomen, struiken en kruiden zitten om zo’n microbos aan te leggen.

Hoe doe je mee?
Laat ons weten waarom je graag een microbos wil. Geef aan waar je het microbos aan zou leggen, inclusief een ontwerp of schets van de plattegrond. Voor meer informatie, zie https://groenebuurten.nl/microboswedstrijd-verlengd/. Voor de exacte eisen van de wedstrijd, lees het wedstrijdreglement op https://groenebuurten.nl/wedstrijdreglement-van-de-groenebuurten-microbos-wedstrijd/.

Wedstrijdtermijnen
Je kunt je plan mailen naar info@groenebuurten.nl of inleveren bij GroeneBuurten, J.M. Coenenstraat 4. Zorg dat het uiterlijk vrijdag 22 november bij ons binnen is.

Op 26 november is de bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking (de precieze locatie en tijd worden nog bekend gemaakt).

 

Foto
TuinyForest campagnebeeld Sprinklr