Bericht

Lekker vakantiesoep te koop!

Geplaatst op 7 juli 2020, 13:55 uur

Deze week een makkelijke en lekkere vakantiesoep

Favoriet van buurman mede omdat de courgetteplant zo’n wonderplant is. Hij is redelijk makkelijk op te kweken, wordt in één jaar enorm groot, heeft prachtige oranje bloemen (die je trouwens ook kunt eten) en geeft meer vruchten als je maar blijft oogsten. Doe je dat niet, dan maakt ie een reuzencourgette, die trouwens juist in de soep best lekker is, maar dan stopt ie daarna met nieuwe vruchten maken.

Daarnaast houdt buurman heel erg van kruidenkweker Bellemarie uit Ruinerwold, waar hij een jaar lang stage liep. Elke zaterdag staan ze met een kraam op de Noordermarkt, waar ze mooie verse bossen kruiden verkopen en heerlijke zelfgemaakte pesto's . Daar haalden we de mosterd.

Courgettes groeien per stuk, elke twee dagen oogsten we wat en sparen ze op, reserveren is daarom extra verstandig deze week, want voor de soepzakken geldt op = op: reserveren@soepuitnoord.nl

Daarnaast hebben we ook weer volop losse groente en kruiden, onze schitterende bosbiet is nog lang niet op, er zijn komkommertjes, ruccola, verse stengelui en groenselderij. Daar is allemaal meer dan genoeg van.

Omdat het vakantie is: deel onze berichten met andere buren, vrienden, bekenden: we blijken beter te zijn in telen dan in verkopen, dus er is genoeg.

Illustration
 
Deel dit: