Nieuw bericht

Onderzoek naar groenwanden

geplaatst op 16 september 2020, 15:04 uur, door Paul de Dooij

In België is een grootschalig project afgerond dat kennis rond groenwanden verzamelt. Het onderzoek leidt tot nieuwe inzichten die groene gevels nog meer kans op slagen geven. Projectpartners verzamelden knowhow omtrent plantkeuze, waterbeheer, onderhoud en controle.

"Je hebt systemen die beter presteren op vlak van budget, hoogte, er zijn er die sneller volgroeid zijn, sommige hebben genoeg aan beperkte technische voorzieningen, er zijn verschillende vereisten qua locatie. Afhankelijk van het project verdient nu eens het ene, dan weer het andere systeem de voorkeur.” alsus Pieter Goossens, onderzoeker bij Proefcentrum voor Sierteelt (PCS).
Waterhuishouding

De belangrijkste uitdaging voor alle groenwanden is de waterhuishouding en met name voor livingwalls. De livingwalls werden tijdens dit project getest op hoe goed ze bestand zijn tegen droge periodes.
Verder onderzoek

Het onderzoek naar groenwanden gaat verder en de onderzoekers hebben daarom belangstelling om in contact te komen met onderzoeksinstellingen, bedrijven en verenigingen die hier ook interesse in hebben.hebben wat dat betreft. Ook Nederlandse organisaties zijn welkom, benadrukken ze.

Bron tekst: Nieuwsbrief Groene Ruimte.

Foto