Nieuw bericht

Heerlijke zachte herfstsoep en de eerste broccoli

geplaatst op 16 september 2020, 15:14 uur, door Paul de Dooij

Je zou het met deze temperaturen bijna niet geloven maar het we gaan toch langzaam richting de herfst. Donderdag hebben we dan ook de zachte herfst soep van Lot in de verkoop. Lot Douze runt de boekwinkel aan de vd Pekstraat, ‘Over het Water’. Een belangrijke tak zijn de kookboeken. Uit één van die boeken komt haar favoriete soep met bijna alleen maar planten uit de schermbloemigen familie. Bijna, want er gaat ook ui, prei, knoflook en bieslook in. Die komen uit de lookfamilie. Wat ons vooral opviel was dat deze soep zijdezacht en erg lekker smaakte, want we proeven en maken alle soepen eerst zelf.

Naast de soep van Lot is er natuurlijk ook de groente-zak van de week, met daarin diverse groente naar keuze o.a. boontjes, bleekselderij, heerlijke kleine gele en oranje paprikaatjes en kost net als de soep-zak  €8,-.

Ook hebben we onze eerste oogst broccoli en daar zijn we heel trots op. Het namelijk helemaal niet zo makkelijk te telen maar ze zien er heel mooi uit! We verkopen ze los en kunnen ook in de zak.

Deze en nog andere groenten en kruiden kan je ook los kopen.

We vinden het heel fijn als je van te voren reserveert op reserveren@soepuitnoord.nl Zo weten we hoeveel we moeten oogsten en hoeven we niet alles wat overblijft op de composthoop te gooien.

NB Covid-19: er is tijdens de verkoop eenrichtingsverkeer op de tuin en we vragen de soep-kopers voldoende afstand te houden en aanwijzingen van de tuinders op te volgen. Graag met pin of Tikkie betalen.

Alle informatie en de soep-recepten zijn ook te vinden op de website, www.soepuitnoord.nl Daar kan je ook zien welke soepen er nog meer aan komen.

Foto