Bericht

De Indische Buurt viert met wethouder Ivens de opening van hun nieuwe Park om de Hoek

Geplaatst op 21 mei 2019, 19:55 uur

Een vergeten en versteend pleintje aan de Minahassastraat in Amsterdam-Oost is omgetoverd tot een groen buurtpark. Waar eerst scooters en fietsers langs sjeesden, komen buurtbewoners nu bij elkaar om van het groen te genieten en elkaar te ontmoeten. De buurtbewoners hebben deze groene oase in de Indische Buurt zelf ontworpen met hulp van ‘Park om de Hoek’: een initiatief van De Gezonde Stad, in samenwerking met Stadsdeel Oost. Op zondag 19 mei werdt het park officieel geopend door wethouder Laurens Ivens.

Het autovrije deel van de Minahassastraat in Amsterdam-Oost was tot afgelopen winter geheel betegeld, op enkele verdorde prikkelbosjes na. Buurtbewoonsters Merel en Eline keken hier al jaren op uit en kregen het idee om het plein een groene make-over te geven. Met behulp van Park om de Hoek betrokken zij de rest van de buurt bij hun idee en ontwierpen samen het nieuwe buurtpark met gras, biodivers groen, (fruit)bomen, speeltoestellen en zitgelegenheid. Merel vertelt: ‘‘Het is leuk om met elkaar contact te hebben over iets positiefs. Je komt niet in contact omdat er overlast is, maar omdat we samenwerken aan een positieve verandering in de buurt.” Het nieuwe buurtpark wordt nu al veel gebruikt: “Mensen komen hier samen omdat het de doorloop is naar de moskee, medewerkers van een naastgelegen kantoor komen hier kletsen en lunchen in de zon. Het park doet echt iets met de mensen hier!”

Zondag 19 mei werdt het park, tot ‘Qué pasa Minahassa?’ gedoopt door de bewoners, officieel geopend door wethouder Laurens Ivens, De Gezonde Stad en de bewoners. Het openingsfeest werdt georganiseerd door de bewoners zelf en er waren verschillende activiteiten te doen zijn als mozaïeken onder begeleiding van Stichting Accu, sjoelen, schminken, vogelhuisjes timmeren, muziek maken en meer. Ook kwam restaurant Thúskomme langs met een broodkar met lekkers. 

 

 

Illustration
 
Deel dit: