Bericht

Thuisblijvers actief in 'Week van de Groene Tuin' (7-13 april)

Geplaatst op 9 april 2020, 10:38 uur

Veel mensen zijn thuis vanwege Corona. Iets doen aan de tuin geeft een gezonde afwisseling. Stichting Steenbreek en NL Greenlabel helpen tuineigenaren de tuin te vergroenen. Ze organiseren de 'Week van de Groene Tuin' van 7 april tot 13 april. Iedere dag geven ze online tuintips. Ook zijn er waardebonnen te winnen. In Amsterdam wordt de Week voortvarend aangepakt.

"We helpen tuineigenaren om de tuin te ontstenen en te vergroenen" aldus Ralph Stuyver, projectmanager van Tegels eruit, groen erin! "In Amsterdam West, Centrum en Slotermeer Noordoost halen we gratis tegels op en brengen gratis aarde". De samenwerking met de 'Week van de Groene Tuin' is logisch volgens Stuyver. "Vergroening van de tuin levert minder hittestress op, minder wateroverlast en verbetert de biodiversiteit. Dat is goed voor bewoners en goed voor de stad. Bovendien is werken in de tuin leuk."

De eerste tuintegels zijn al opgehaald en tonnen aarde gebracht in de Amsterdamse tuinen. Bewoners zijn enthousiast aan de slag met hun tuin. Het mooie weer helpt daar natuurlijk prachtig bij. Wil je ook met je tuin aan de slag in Amsterdam? Kijk dan op tegelseruit.nl/events/weekgroenetuin Laat je ook inspireren door de landelijke actie via operatiesteenbreek.nl/week-van-de-groene-tuin

Illustration
 
Deel dit: