Bericht

Terugblik: Druiligere ochtend in de mooiste sportparken

Geplaatst op 4 juli 2020, 15:25 uur

Met lood in de laarzen fietste ik vanochtend naar het beheergebouw aan de Radioweg. Met dat miezerige regentje en die pittige wind had ik me voor kunnen stellen dat veel mensen zich zouden bedenken om te komen klussen maar niets was minder waar: het was gewoon weer volle bak!

Er werden veel klussen verzet: Oscar nam het op zich om allebei de nieuwe bankjes te ontbramen en ontdistelen, ging helemaal top, een ploegje ging zeisen op de Vlinderidylle met ook een groepje harkers + slepen met het zeil naar de hopelijke broeihoop voor de ringslang. Tot mijn grote vreugde zag ik de ijsvogel voorbij vliegen en een vliegensoort met een wel heel bijzondere naam: Hottentottenvilla. Ik kwam even niet meer bij toen dit bij Waarneming.nl naar boven kwam: het kan dus best ook een heel andere soort zijn maar dat er een vlieg is met deze naam wilde ik jullie vooral niet onthouden!

Ook op het Athenadijkje werd een poging ondernomen om door de rietjungle heen te komen met de zeis en met hark, was soms best een uitdaging omdat het dijkje niet heel breed is en we wel de nodige afstand van elkaar moeten houden. We hoorden steeds de karekiet roepen en zagen later ook een karekiet met jong, vonden zelfs het verlaten nest. Ook zagen we de bijna kaal gegeten boerenwormkruiden met die schitterende rupsen van St jakobsvlinder- de vlinder is zowat nog mooier dan de rups. Ik hoop dat we nog een keer kunnen harken op Athenadijkje maar dan zal er eerst met een bosmaaier door die jungle gemaaid moeten worden want met voor de zeis is het riet eigenlijk te hoog.

Als altijd zijn we weer heel blij dat de mannen van Sport en Bos zo fijn met ons samenwerken en dat we zo makkelijk kunnen verzamelen, koffie drinken en met materialen kunnen werken- zeker op een regenachtige dag is het heel plezierig om even in de droge nieuwe kantine te kunnen bijkomen.

Deel dit: