Bericht

Deze week: gemiste SAIL soep!

Geplaatst op 12 augustus 2020, 19:03 uur

Sail 2020 zou onze moneymaker gaan worden: duizenden mensen in de voortuin en wij maar soep scheppen. Een hele week lang. Sanne, van Resto van Harte in de Meeuw, vond het super leuk om daarvoor een soeprecept te leveren, een ‘Golden Sailor Soep’ voor Sail. 

Helaas: Sail ging niet door en ook de broodnodige kapucijners waren wat minder dan gehoopt. De wortelen werden door de kauwtjes uitgegraven, duizenden borden hadden we nooit gered. 

Nu is het een ode aan onze zeilende buren in de Sixhaven. We bieden de soep maar één week aan, want de tomaten en knolvenkels staan al van ongeduld te trappelen voor de volgende soepen. Geinspireerd op Sanne’s recept, aangepast aan wat er in de tuin groeit. 

Denk tijdens het koken aan een driemaster en zing ‘Allen die willen te kape varen, moeten mannen met baarden zijn.’

Daarnaast is er natuurlijk de inmiddels bekende groentezak van de week, met daarin deze week andijvie, komkommer, courgette, rode biet, de laatste kropen lola rossa sla en een grote bos bieslook en kost net als de soepzak  €8,-. 

Deze en nog andere groenten en kruiden kan je ook los kopen.

We vinden het heel fijn als je van te voren reserveert op reserveren@soepuitnoord.nl Zo weten we hoeveel we moeten oogsten en hoeven we niet alles wat overblijft op de composthoop te gooien.

Omdat het vakantie is: deel onze berichten met andere buren, vrienden, bekenden: we blijken beter te zijn in telen dan in verkopen, dus er is genoeg. 

NB Covid-19: er is tijdens de verkoop eenrichtingsverkeer op de tuin en we vragen de soep-kopers voldoende afstand te houden en aanwijzingen van de tuinders op te volgen. Graag met pin of Tikkie betalen.

Alle informatie en de soep-recepten zijn ook te vinden op de website, www.soepuitnoord.nl Daar kan je ook zien welke soepen er nog meer aan komen.

Illustration
 
Deel dit: