Bericht

Deze week: Italiaanse Ribbolita soep

Geplaatst op 19 augustus 2020, 11:22 uur

Het recept van deze soep kregen we van Mick, eigenaar van Il Pecorino op het vd Pekplein. Overigens is er niet één recept, er zijn vele lokale variaties, maar de knolvenkel en bonen zijn er altijd onderdeel van. Italianen eten vreselijk veel knolvenkel. Wij vinden de kievitsbonen echt een sieraad voor de tuin, daarom krijg je de hele peulen, maar die moet je wel doppen. De eerste tomaten van het seizoen mogen er ook in en een oud broodje, heb je dat niet, dan kan een verse ook natuurlijk.

Ribollita betekent letterlijk: opnieuw opgewarmd. Dus nog lekkerder de volgende dag!

Daarnaast is er natuurlijk de inmiddels bekende groentezak van de week, met daarin deze week o.a. andijvie, komkommer, courgette, rode biet, tomaat en kost net als de soepzak  €8,-. 

Deze en nog andere groenten en kruiden kan je ook los kopen.

We vinden het heel fijn als je van te voren reserveert op reserveren@soepuitnoord.nl Zo weten we hoeveel we moeten oogsten en hoeven we niet alles wat overblijft op de composthoop te gooien of zelf op te eten.

Omdat het vakantie is: deel onze berichten met andere buren, vrienden, bekenden: we blijken beter te zijn in telen dan in verkopen, dus er is genoeg. 

NB Covid-19: er is tijdens de verkoop eenrichtingsverkeer op de tuin en we vragen de soep-kopers voldoende afstand te houden en aanwijzingen van de tuinders op te volgen. Graag met pin of Tikkie betalen.

Alle informatie en de soep-recepten zijn ook te vinden op de website, www.soepuitnoord.nl Daar kan je ook zien welke soepen er nog meer aan komen.

Illustration
 
Deel dit: