Bericht

Week 35: Heerlijke tomatensoep met een eitje!

Geplaatst op 26 augustus 2020, 13:34 uur

Fried is de opa van buurvrouw Eva en via haar kregen we dit recept : Tomatensoep met ei.

Natuurlijk hebben we zelf alle groente en kruiden gekweekt. Vooral op de tomaten zijn we best trots want dat valt in Nederland zonder kas nog niet mee. 

Maar eieren die groeien niet op de tuin. Een leuk stel kippen erbij is al een keer voorgesteld door een buurman maar kippen op een tuinderij…..dat is een moeizame relatie! Of ze moeten achter een groot en stevig hek. 

Gelukkig hebben we goed contact met kaasboerin Lise van de v/d Pekmarkt, die naast hele lekkere biologische kaas ook haar biologische eieren verkoopt èn op zaterdag onze groente. De eitjes voor de soep zijn dus geruild tegen prei, andijvie, komkommer, biet en courgette.

Daarnaast is er natuurlijk de inmiddels bekende groentezak van de week, met daarin deze week o.a. andijvie, prei, courgette, rode biet en kost net als de soepzak  €8,-.

Deze en nog andere groenten en kruiden kan je ook los kopen.

We vinden het heel fijn als je van te voren reserveert op reserveren@soepuitnoord.nl Zo weten we hoeveel we moeten oogsten en hoeven we niet alles wat overblijft op de composthoop te gooien.

Omdat het vakantie is: deel onze berichten met andere buren, vrienden, bekenden: we blijken beter te zijn in telen dan in verkopen, dus er is genoeg.

NB Covid-19: er is tijdens de verkoop eenrichtingsverkeer op de tuin en we vragen de soep-kopers voldoende afstand te houden en aanwijzingen van de tuinders op te volgen. Graag met pin of Tikkie betalen.

Alle informatie en de soep-recepten zijn ook te vinden op de website, www.soepuitnoord.nl Daar kan je ook zien welke soepen er nog meer aan komen.

Illustration
 
Deel dit: