Bericht

In het zonnetje: Rens en de Mammoetboom

Geplaatst op 8 september 2021, 19:46 uur

Rens is deze maand onze Amsterdammer in het zonnetje. Hij woont al langer in de Indische Buurt en heeft over de jaren heen een ware oase gecreëerd. Hij aardt net zo goed in het groen in de buurt, zoals het Makassarplein en het Flevopark, als in zijn eigen jungle in z'n achtertuin. Hij vrijwilligt bij verschillende buurtvergroeningsprojecten, kent alle voorbijgangers in de buurt en weet over elke plant of boom wel een verhaal te vertellen.

Rens: “Laten we beginnen in de achtertuin, ik heb daar veel bijzondere planten staan en dan zie je eigenlijk meteen wie ik ben. Bij elke plant kan ik je wel vertellen waar-ie vandaan komt. Mijn absolute favoriet, toch wel, is de mammoetboom, de Sequoia, die heeft mijn hart echt veroverd. Het is een boom die onwerkelijk oud kan worden en gigantisch groot, dat vind ik toch ook wel een symbool van duurzaamheid."
"Ik woonde eerst hiernaast en toen moest ik hierheen verkassen, als compensatie kreeg ik die boom. In de straat zie je meteen waar ik woon, als probeersel geleid ik nu een druif naar de lantaarnpaal, dat is wel een mooi gezicht vind ik.

Ik ben aangesloten bij Vrienden van het Flevopark en Groendoeners en daar vanuit houd ik me bezig met de leukste buurtvergroeningen. Waarom ik me er zo mee bezighoud? Ik voel gewoon aan dat het beter is voor de wereld. Als je begint, begin dan dicht bij jezelf, dat vind ik een mooi motto. Een van de eerste projecten was met stadsdeel begroot en toen hebben we meerdere bomen en vooral meerdere soorten bomen laten plaatsen op het Makassarplein. Ik vond het zo jammer dat het in de winter zo eentonig was, dus kozen we ook voor enkele wintergroene bomen, waaronder een mammoetboom! En er is nog veel meer ruimte hier. Hoe meer hoe beter, dus kom maar op met die bomen, haha! Je ziet het groeien voor de deur, en dat voelt dan toch wel goed, dan voelt het toch ook een beetje van jou."

Ben of ken jij een Amsterdammer die wel eens in het zonnetje mag worden gezet vanwege al die duurzame acties?  Je kan iedereen heel makkelijk opgeven via: https://docs.google.com/forms/d/1iDjaVOeXPqNNQGH7Fpe0IUhY7XrDXvOLaoUes7O6ot0/edit! 

Illustration
 
Deel dit: