Bericht

Tuinders gezocht Baarsjes en Werksessie 18 februari

Geplaatst op 14 februari 2022, 17:06 uur
Illustration

Groene Vingers is een initiatief die al ruim 16 jaar tuinen opknapt van mensen die het zelf niet meer kunnen. In de Baarsjes wordt dit initiatief in februari opgestart door Ishtar en Ayfer (buurtbewoners). Hou je van werken in het groen en mensen helpen? Dan is dit zeker wat voor jou!

Het is een meerwaarde voor de buurt dat het aanzicht van de tuinen er goed uitzien. Het kan helaas gebeuren dat mensen met een tuin op een gegeven moment het zelf niet meer kunnen onderhouden. Naast dat de bewoners zelf dan niet meer kunnen genieten van hun tuin, kan dit ook voor overlast bij de buren zorgen.

Het buurtinitiatief Groene Vingers wil dit voorkomen! Zij willen bewoners met een beperking, psychische of lichamelijke klachten en ouderen uit de Baarsjes bereiken. Zij kunnen hun dan helpen met het opknappen van de tuin in de zin van: groene tegels aanpakken, losse takken weghalen, planten en struiken snoeien. Beplanten en bijhouden van tuintjes valt hier niet onder.

We pakken 2 tuinen per maand aan. Na de eerste 10 tuinen evalueren we en verbeteren het proces om zo nog meer buurtbewoners te kunnen helpen.

Momenteel zijn er 10 aanmeldingen! Wel zijn ze nog opzoek naar vrijwilligers. Ze organiseren ook een werksessie op 18 februari met vrijwilligers (8 personen) waarbij ze een workshop tuinieren aanbieden. Deze zal gefinancierd worden door Elles Bont, projectleider armoede.

Woon jij in de buurt van de Baarsjes en wil je graag je handen uit de mouwen steken voor dit duurzame en sociale project? Stuur dan een mail naar Judith Pots, Buurtmedewerker de Baarsjes, j.pot@combiwel.nl

Deel dit: