Bericht

Vrijwilligers gezocht voor een schoon Amsterdam; meld je snel aan!

Geplaatst op 22 februari 2022, 17:22 uur
Illustration

Amsterdam Plastic Smart City is een ambitieus programma vanuit de Gemeente Amsterdam met als doel een stad zonder plasticvervuiling in 2030 en 30% minder plastic (zwerf)afval in 2023. Daar wordt al van alles aan gedaan, maar er moet onderzocht worden of dat het ook ‘werkt’: door het tellen en opruimen van zwerfvuil. IVN helpt de gemeente Amsterdam bij het werven van vrijwilligers voor dit praktijkonderzoek (4x per jaar).

Oproep aan alle groene Amsterdammers:

Doe mee aan de monitoring van zwerfvuil in jouw stadsdeel en meld je aan voor de trainingsessie op donderdag 3 maart van 17:00-19:30. Aanmelden kan door uiterlijk maandag 28 februari 13.00u een mailtje te sturen naar p.de.dooij@ivn.nl; je ontvangt dan ook verdere info (o.a. de locatie van de trainingssessie in Amsterdam). 

Meer informatie:

We gaan 4x per jaar tellen (en opruimen) op vaste trajecten in alle Amsterdamse stadsdelen. Dat doen we met de onmisbare hulp van gemotiveerde vrijwilligers. Tijdens de bijeenkomst krijgen jullie materialen van ons. Iedereen krijgt handschoenen en een veiligheidshesje en per telteam verstrekken we ook een afvalgrijper, afvalzakken met ring en desinfecterende gel.

Verder krijgen jullie de nodige papieren, die je waarschijnlijk alleen maar nodig hebt als backup indien de app om een of andere reden niet werkt. Jullie gaan werken met de app “Debris Tracker”.  Zou je die alvast op je telefoon willen laden? Je vindt de app in de App Store of Google Play. Op debristracker.org staat informatie over de app en kan je doorklikken naar de stores.

Het programma van de training is ongeveer als volgt:

17.00 uur:          Aftrap, korte introductie door WNF en Amsterdam Plastic Smart City.

17.45 uur:          Naar buiten: praktijkoefening.

18.30 uur:          Indelen van de telteams (wie met wie en waar).

Ruimte voor vragen en discussie. 

Wij zorgen voor broodjes en zo.

Waarschijnlijk zijn we uiterlijk 19.30 uur klaar.

Of nou ja klaar….. daarna begint het natuurlijk pas!

De eerste geplande telweek is meteen de week daarná (7 t/m 13 maart), op een moment dat jullie zelf mogen kiezen.

Deel dit: