Bericht

Terugblik NL Doet in de mooiste sportparken Middenmeer en Voorland

Geplaatst op 14 maart 2022, 16:14 uur
Illustration

Drie grote dozen met bloembollen en planten waren opgehaald om mee aan het werk te gaan, van te voren was ik nog een beetje benauwd of we het wel zouden redden maar zelfs na de 15de keer NL doet organiseren blijkt maar weer dat vrijwilligers die zich voor NL doet opgeven ook daadwerkelijk bereid zijn een tandje bij te zetten!

Alle bollen en planten zitten in de grond, het insecten hotel bij VVGA is gevuld, de dotterbloemen (marsh marrigolds) kunnen weer stralen want het riet is van hun goudgele bloemenpracht afgeharkt en een aantal boompjes zijn geplant. Ook is er nog een snelle sprint door de woekerende guldenroede getrokken zodat er meer ruimte voor andere bloemen ontstaat. Wat een actie! Oh ja, en alle koekjes zijn ook op!

We begonnen de dag met overheerlijke koffie van Henk in het beheergebouw en splitsten ons na de groepsfoto maken in twee groepen om naar de 1e Vlinderidylle van Amsterdam te gaan of naar VVGA. Bij VVGA raapte Rick met behulp van een happer een hele vuilniszak met tennisballenĀ  (van de week had hij ter voorbereiding ook al een hele zak geraapt).

Het insectenhotel werkt vakkundig heringericht en als je het stuk in de Volkskrant over de gehoornde metselbij hebt gemist- zoek het nog even op want hoewel de meeste wilde bijen hun nest liever ondergronds maken is juist de metselbij dol op insectenhotels met strootjes en bamboe (dennenappels in een insectenhotel is alleen voor de sier en heeft 0 toegevoegde waarde behalve dat het lekker goedkoop is).

De in het najaar geplante wilde bijenstrook heeft al een aantal voorjaarsbloeiers die omhoog komen maar die is nu aangevuld met een heel palet aan kleuren en grootte van zomerbloeiers, bij Natural Bulbs had ik een bijenbuffet besteld als je wilt weten welke bollen er geplant zijn. We hebben niet de hele strook gedaan want op 27 april komt Loveland en daarvoor moeten noodbruggen aangelegd worden (beetje jammer als die pontons dan precies op onze mooie bloemen zouden komen).

De vaste planten gingen op de idylle, deels in sectie 1 en 2 maar ook een groot deel in sectie 3 (dit is Vlindertellersjargon) want in sectie 3 zijn vaak weinig vlinders te vinden omdat er zoveel riet en wilgenroosje staat. Ook werden daar 2 krenteboompjes geplant tussen de vuilbomen in.

Ik zag al heel wat hommels zweven boven de idylle, mocht je benieuwd zijn hoe dit er verder op in het jaar uitziet ga dan vooral eens kijken of doe mee met de Lente wandeling door de mooiste Sportparken van Oost. Ik ga deze een aantal keer dit jaar organiseren en laat dan de plekken zien waar door de vrijwilligers van Natuur, je beste buur leuke projecten zijn gestart en onderhouden worden.

Zaklampvissen in 't Nieuwe Diep is ook een activiteit die ik organiseer samen met een aantal anderen want ik weet buitengewoon weinig van beestjes in het water maar gelukkig zijn er anderen die er alles van weten.

Groepsfoto: Kitty de Jong \ VCA Media.

Deel dit: