Bericht

Terugblik Open Tuinendag Jordaan 2022

Geplaatst op 12 juni 2022, 22:26 uur
Illustration

12 juni 2022, een stralende dag en die dan in het ene na het andere pareltje in de Jordaan doorbrengen tijdens de open tuinendag Jordaan. 
Trotse bewoners tonen hun tuin, balkonnetje of dakterras. Je banjert door hun huiskamertjes vol snuisterijen en Jordanese prullaria. Met een lach om hun mond tonen ze hun hele hebben en houden in hun ‘buiten’. Met prachtige verhalen en heel veel kennis over hun bomen, bloemetjes en planten. Geen grootdoenerij maar vol liefde vertellen zij honderduit en leiden rond. 

Binnenhofjes uit de 16e eeuw met een regentenkamer en gescheiden mannen- en vrouwenwoninkjes rondom de sprookjestuin waar de waterpomp een prominente plaats inneemt en alle stadse geluiden buiten de poort blijven. Een serene rust waar je enkel de vogels hoort. Een kastanjeboom van 190 jaar oud. 

Ook nog even langs het Het Muizenhuis van Karina Schaapman waar je ook je ogen uitkijkt hoe zij met haar gezin alles ieniemini bouwt met afval en restanten en van oude bananendozen wonderschone kamertjes maakt met ienimini meubeltjes en boeken met de avonturen van Sam en Julia vastlegt. 

Een heerlijke dag en die afsluiten met zelfgemaakt fruitijs van Monte Pelmo. Jarengeleden deed ik deze Jordaantuinentoer ook en reed ik na afloop met bloedend hart terug naar Lelystad. Vandaag fietste ik over de grachten en langs het IJ naar mijn Zeeburgereiland, mijn Amsterdam.

Illustration
 
Deel dit:
Afzender