Bericht

De smaken van de winter

Geplaatst op 1 februari 2023, 15:49 uur
Illustration

Wie denkt aan een klassieke Nederlandse wintermaaltijd komt al snel bij boerenkool. Boerenkool is een wintergroente bij uitstek, de smaak van de plant verbetert zelfs na een stevige vorst. Maar waarom zouden we tegenwoordig nog met de seizoenen eten als we ook kunnen kiezen voor groente vanuit de hele wereld? Ons antwoord, omdat het duurzaam, lekker en voordelig is! 

Andere bekende wintergroentes zijn o.a. kool, spruitjes, pompoen. Minder populair maar zeker niet minder smaakvol zijn ook schorseneer, winterpostelein of aardpeer. Deze groentes zijn vaak niet te vinden bij de grote supermarktketen, maar wel op de markt of in bio-winkels. Wil je nog iets avontuurlijker koken? Dan kan er in de natuur worden gespeurd naar wilde planten zoals veldkers, brandnetel, hondsdraf of zevenblad. Deze planten groeien trouwens ook gewoon in de stad.

Voor wie wel wat winterse inspiratie kan gebruiken een recept met 2 fantastische wintergroentes.

Lees meer

Deel dit: