Activiteit

Amsterdam Nieuw west houdt de voeten droog en het hoofd koel

maandag 17 februari 2020 , 10:00 - 18:05 uur

De wijk Noorderhof in stadsdeel Amsterdam Nieuw-west is er klaar voor en gaat vergroenen en zal ca. 35 groene daken aanleggen. Dat is niet voor niets. De wijk is gelegen op een hitte-eiland en regenwaterknelpunt. Dat maakt dat ze in de zomer last hebben van de toenemende temperaturen "hittestress", mede veroorzaakt door verstedelijking en te weinig groen in de wijk. Tegelijkertijd is de wijk niet meer instaat de toenemende regenval te adresseren met wateroverlast als gevolgd. Aan het werk dus. Dat doen wij niet alleen, bewoners, partners en wijzelf gaan aan de slag en steken de handen uit de mouwen.

Komende maanden begeleiden wij de bewoners bij het tot een succes brengen van dit project. Tijdens informatie bijeenkomsten, persoonlijke begeleiding, ondersteuning bij de gezamenlijke subsidie aanvraag en natuurlijk de coördinatie voor daadwerkelijk aanleggen van de groene daken in deze wijk. Samen met begroeners en ons Groene Loket voor de bewoners en bloemetjes, vlinders & bijtjes.

Volg ons op bijvoorbeeld instagram en bekijk wat we nog meer uitspoken in Amsterdam en omstreken. Wil je zelf een mooi initiatief succesvol inrichten of je dak vergroenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Locatie
Wijk Noorderhof in stadsdeel nieuw-west gelegen naast de Sloterplas. Op een hitte-eiland en regenwaterknelpunt
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
bijzonderheden
De voorbereidingen zijn getroffen samen met de initiatiefnemers. Na wijk onderzoek en de eerste bijeenkomst is het duidelijk. We gaan ervoor met zijn allen. Deze wijk is er klaar voor.
Illustration
 
Deel dit: