Activiteit

Verkoop wilde plantensoep

donderdag 18 juni 2020 , 14:00 - 17:30 uur

Toen we vorig jaar plannen aan het maken waren voor Soep Uit Noord leek het ons leuk om er ook een soep tussen te hebben met wilde planten (onkruiden). Veel planten die spontaan in onze tuinen groeien zijn eigenlijk te lekker om zo maar te worden uitgetrokken zonder dat er iets mee gedaan wordt. In samenwerking met De Onkruideniers, die al jaren al jaren in Noord actief zijn met herwaardering van wilde planten als groente, is dat deze wildeplantensoep geworden.Toen we hen vroegen wat voor soep zij van onkruid zouden maken, zeiden ze meteen ‘engelwortel’. Pas op! De stengel is bitter, gebruik echt alleen het blad. Naast wilde planten (onkruid) melde en zwarte mosterdblad, die volop spontaan groeien in de tuin, zitten in deze soep ook typische soep planten en kruiden. 

Dus op donderdag 18 juni gaat de derde soep op de tuin in de verkoop tussen 14:00 en 17:30 uur, of zolang de voorraad strekt. Deze keer wildeplantensoep alle ingrediënten zijn kakelvers uit eigen tuin. Een soepzak kost € 8,-Wil je zeker zijn van een soepzak, dan is reserveren aanbevolen. Dat kan via reserveren@soepuitnoord.nl geef dan aan hoeveel zakken je wilt en welke tijd je ze denk op te komen halen, dat maak alles wat overzichtelijker voor ons. Lukt het niet de 18e langs te komen, of houd je niet van wildeplantensoep er is elke keer een andere soep. Deze keer is dat al volgende week.

NB Covid-19: er is tijdens de verkoop eenrichtingsverkeer op de tuin en we vragen de soepkopers voldoende afstand te houden en aanwijzingen van de tuinders op te volgen. Graag met pin of Tikkie betalen.

Alle informatie en de soeprecepten zijn ook te vinden op de website van Soep uit Noord. Daar kan je ook zien welke soepen er nog meer aan komen.

Locatie
Voortuin van Noord
Kosten toelichting
€8 per soepzak
Illustration
 
Deel dit: