Activiteit

Het geheim van het voedselbos: rondleiding bij voedselbos NoordOogst!

zondag 11 juli 2021 , 11:00 - 12:30 uur

Sta jij te trappelen om in of rond Amsterdam een voedselbos te starten? Laat je dan inspireren tijdens een rondleiding op 4 of 11 juli 2021 door het voedselbos bij Stadstuinderij NoordOogst.
 
Wat ga je beleven?
Je komt te weten wat je kunt eten uit een voedselbos. Je kunt proeven van de Franse uiensoepboom, het blad van de Szechuan peper, de bes van de olijfwilg en van wat het seizoen verder biedt.
 
Je krijgt tips and tricks hoe je zelf aan de slag kunt op jouw plek. Dus hoe maak je een slim ontwerp? Hoeveel tijd neemt het beheer? En waar moet je mee beginnen?
 
Wat is een voedselbos?
Een voedselbos of eetbare bostuin is een productief bos met eetbare, meerjarige gewassen. Het is geen natuurlijk bos, maar ook geen boomgaard. Er is veel diversiteit met als doel om een duurzaam ecosysteem te creëren.
 
Programma
De rondleiding duurt een uur. Daarna kun je in een half uur al jouw specifieke voedselbosvragen afvuren.

Wie geeft de rondleiding?
Je gids voor de rondleiding is Arja Helmig, voormalig voedselboswachter bij NoordOogst en nu betrokken bij de realisatie van een voedselbos bij Floriade Expo 2022. Voor Jastudio ontwerpt ze voedselbossen en eetbare tuinen in en rond Amsterdam.
 
Aanmelden en informatie
Aanmelden kan via jastudio.nl
Voor meer informatie, stuur een mail naar arja@jastudio.nl of bel 06-44332344
 

Locatie
Stadstuinderij NoordOogst, Meteorenweg 272, Amsterdam Noord. 
Kosten toelichting
35 euro per persoon
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 14 jaar
Illustration
 
Deel dit: