Activiteit

Bijeenkomst (Stads)Boeren

woensdag 17 november 2021 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Ruim een jaar geleden namen Peter Duitman en Norinda Fennema het initiatief om met een groep organisaties te onderzoeken of er behoefte was aan meer samenwerking rond lokale voedselproductie of stadslandbouw, een soort platform. In de winter stelde de groep een Plan van Aanpak op voor een verkenning om te toetsen of er een breder draagvlak bestond voor zo’n platform.

In het voorjaar voerden Peter Duitman, Annet van Hoorn en Nijs Ruijs (stagiair van De Gezonde Stad) deze verkenning uit, met steun van NoordOogst en de gemeente. De werknaam van het initiatief is Samenwerking Stadslandbouw Amsterdam (SSLA). Een kerngroep houdt zich nu bezig met de vervolgstappen, waaronder deze bijeenkomst.

Uitgenodigd is een ieder die voedsel produceert voor Amsterdammers binnen een straal van 25km rond of in de stad, op duurzame wijze en onder een rechtsvorm (stichting, vereniging, bedrijf), of dat voedsel distribueert (voedselcoöperaties ed).

Het doel van deze stadsboerenbijeenkomst is om de agenda voor het komende jaar met elkaar te bepalen. De agenda is als volgt:

19.00 u     -    zaal open (Plantage Middenlaan 2, bellen bij ANMEC)
19.30 u     -     welkom en kort voorstelrondje
19.45 u     -    korte presentatie van Verkenning en voorgestelde organisatievorm
20.00 u     -    World Café met vier thematafels: Ruimte/Grond, Inclusie/Voedselgemeenschappen, Voedselhubs, Verkiezingsmanifest
20.30 u    -    Conclusies
20.40 u - 21.30 u    Borrel

Wil je de Verkenning ontvangen, stuur dan een mailtje aan stadslandbouwamsterdam@gmail.com ! Het document wordt nu opgemaakt. We mailen deze dan in de dagen voorafgaand aan de bijeenkomst aan jou.

Locatie
n.n.t.b.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
maximum aantal deelnemers
20

Aantal aangemelde deelnemers: 12

Deze mensen komen:
- Nancy Wiltink
- Michel Olden
- Roel Sluitman
- wim bijma
- Aliet Rogaar
- Esther Krop
- Sanne Smeets
- Ron van Echteld
- Elizabeth MacFadyen
- Tjalmar Verduyn Lunel
- Bernadette de Wit
- Martin ten Brinke

Meld je aan
Deel dit: