Activiteit

Masterclass 'Natuurinclusief ontwerpen'

dinsdag 15 maart 2022 , 10:30 - 16:10 uur
Illustration

Natuurinclusief ontwerpen is in ons land nog een pionierspraktijk en dat terwijl het een zeer actueel onderwerp is. Middels het natuurinclusief ontwerpen vergroot je immers:

• de leefbaarheid voor mens, plant en dier,

• de biodiversiteit in het stedelijk gebied,

Bovendien levert een gezonde ecologische structuur ons ecosysteemdiensten. Waterreiniging en -buffering, schonere lucht voor een gezonde woonomgeving met recreatieve en educatieve mogelijkheden. Een openbare ruimte en gebouwen met een beter microklimaat.

Gezien de actualiteit van dit onderwerp verscheen 3 jaar geleden het boek ‘Stadsnatuur maken’. Tijdens een masterclass op dinsdag 15 maart geven de auteurs van het boek ‘Stadsnatuur Maken’ uitleg over natuurinclusief ontwerpen en hoe u dit in de praktijk kunt bewerkstelligen. Aan de hand van een praktijkcase in Amersfoort, die we bezoeken, krijgt u de opdracht om het gebied wat nog volop in ontwikkeling is, volgens de uitgangspunten van ‘Stadsnatuur maken’ te vergroenen. De verschillende invalshoeken, zoals de ecologie, biodiversiteit, stadsgebonden soorten, stedelijke biotopen en onderhoud staan hierbij centraal.

Voor meer info en aanmelden zie onderstaande link. 

Locatie
Paulus Borstraat 41 in Amersfoort
Kosten toelichting
€350,-
Deel dit: