Activiteit

Open Groen Dag bij het Stedelijk Groenpunt & de Natuurmediatheek

zondag 19 juni 2022 , 12:00 - 16:00 uur
Illustration

Open Groen Dag

Op zondag 19 juni zijn meer dan 100 groene locaties in en rondom Amsterdam en  Almere open voor jou. Een mooie dag om er met familie en vrienden op uit te trekken om de natuur in de buurt te ontdekken. De groene de straten, (volks)tuinen  en stadsparken staan weer volop in bloei. Het unieke ommeland nodigt uit voor fiets- en wandeltochten door een prachtig landschap en langs lokale boeren. Voor 
kinderen zijn er buitenactiviteiten bij voedseltuinen, stadsboerderijen en natuurcentra.

Ook de Natuurmediatheek en het Groenpunt020 zullen de deuren open stellen voor bezoekers aan de Open Groen Dag.

Middels een mini-expo over vlinders, de documentaire ‘Amsterdam Wildlife’ van Martin Melchers (over de wilde dieren in de stad) en verschillende interactieve elementen leer je zien, voelen, proeven en begrijpen wat de relaties tussen klimaat en biodiversiteit zijn en wat je zelf kan doen om de stad klimaatbestendiger en dus leefbaarder te maken! 

De ANMEC Natuurmediatheek en het Groenpunt020 zijn gevestigd in het oude laboratorium voor plantkunde van de Hortus Botanicus (Hugo de Vries Laboratorium). Een rijksmonument, waar nu verschillende groene organisaties gevestigd zijn. Er is een mini-expo te zien over vlindertuin Mot in Mokum, de documentaire ‘Wild Amsterdam’ van stadsecoloog Martin Melchers wordt vertoond en de historische botanische bibliotheek op de eerste verdieping is open voor bezoekers. Daarnaast maken we wateroverlast in de stad visueel, en wel aan de hand van een watertafel in de NatuurMediatheek, en kan je ons al je groene vragen stellen, zoals:
– Hoe kan ik mijn geveltuin uitbreiden?
– Hoe vraag ik een groendak aan?
– Waar vind ik meer informatie over subsidies?

* Foto: Ab Baas van de Vlinderstichting

Locatie
Groenpunt020
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
maximum aantal deelnemers
100
Deel dit: