Activiteit

Amstellanddag, op 55 locaties genieten van de natuur in Amstelland

zondag 12 juni 2022 , 10:00 - 16:30 uur
Illustration

WELKOM IN AMSTELLAND
Ontdek dit bijzondere unieke landschap in de groene long van de stad. 

Zondag 12 juni 2022 organiseert Stichting Beschermers Amstelland na twee jaar weer de Amstellanddag. Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit waardevolle eeuwenoude natuur- en cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich doorheen slingert en dat tot diep Amsterdam in steekt. We laten zien hoe belangrijk het is om deze groene long te beschermen. 

De Stichting Beschermers Amstelland zet zich ervoor in dat het gebied gevrijwaard blijft van verstedelijking en dat het landschap duurzaam en natuur-inclusief wordt beheerd.
Actieve steun van bewoners en recreanten is hiervoor nodig. Wordt daarom donateur van onze stichting www.beschermersamstelland.nl 

Op 12 juni is er veel te doen, te beleven en te zien in Amstelland. Deuren openen zich en gasten worden op meer dan 50 locaties ontvangen. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven. 

De officiële opening vindt plaats op de buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk 55, om 10 uur met muziek van Accu Fanfare. De burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, zal de opening verrichten. Voorts zijn hier de hele dag activiteiten. 

Ga in het gebied op bezoek bij de boer, maak een wandeling onder leiding van een gids, doe mee met de poldersafari in de Ronde Hoep Er is voor elk wat wils, ook voor de kinderen. 
www.beschermersamstelland.nl

Locatie
Amstelland, de groene long langs de Amstel. auit Amsterdam richting Ouderkerk
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
voor elk wat wils
Documenten
Deel dit: