Activiteit

Wildplukwandeling in Transvaalbuurt

zaterdag 3 september 2022 , 14:00 - 17:00 uur
Illustration

Op zaterdagmiddag 3 september neemt Wildplukgids Moos ons mee op een wildplukwandeling, waarbij we samen eetbare planten en geneeskrachtige kruiden zoeken. Met een groepje mensen gaan we, zoekend naar kruiden, bloemen, bessen of noten,vanuit de community garden MoTuin rustig wandelend naar Park Frankendael.
Na afloop van de wildplukwandeling trakteert Moos ons op iets lekkers uit eigen natuur. Ben je een echte foodie? Dan is het natuurlijk fantastisch om te leren hoe je zelf je eten bij elkaar kunt zoeken!

Wildpluk Moos deed de Kruidenvakopleiding van 2012 tot 2016. Sinds die tijd is haar kijk op de natuur en op de westerse wereld helemaal veranderd. “Alles om ons heen is eetbaar. Vooral de wilde kruiden die anderen -onkruid- noemen zijn bijzonder.” Ze geeft wekelijks workshops (of wildplukwandelingen) voor Eigen Krachtvoer, waar de geneeskrachtige natuur, determineren van planten, bomen en bloemen en het maken van een eindproduct zoals, jam, likeur, zeep, shampoo, tinctuur, kruiden sigaretjes, salade, wasmiddel of vloeibare zeep in de hoofdrol staan.

Deelname aan een wildplukwandeling kost € 20 euro, met stadspas groene stip € 5 euro. De wandeling is speciaal bedoeld voor bewoners uit Transvaal. We hebben plek voor max 12 personen.
Mail om te reserveren naar motuin@tugela85.nl ovv wildpluk.
We verzamelen om 14:00 uur in de MoTuinkamer  aan de Tugelaweg 85. Om uiterlijk 17:00 uur zijn we klaar.

Kosten toelichting
20 euro normaal, 5 euro met stadspas
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Speciaal voor bewoners uit Transvaal / OudOost
Deel dit: