Activiteit

Lezing Biodiversiteit in je eigen tuin met Remco Daalder en Luc Hoogenstein

donderdag 9 maart 2023 , 14:30 - 17:30 uur
Illustration

Wil je zelf bijdragen aan meer biodiversiteit? Benieuwd hoe je dat kunt doen? Kom dan naar de Lezing Biodiverse Tuin. Met antwoord op vragen als: waarom is een biodiverse tuin belangrijk, en hoe doe je dat dan. Een inspirerende middag met veel voorbeelden en tips van ervaren professionals.

Zo vertelt voormalig stadsecoloog Remco Daalder over de weerbaarheid van biodiversiteit. Daarna deelt Luc Hoogenstein zijn ervaringen over zijn zoektocht naar biodiversiteit in zijn Utrechtse stadstuin. Want hoeveel soorten leven er nou in de gemiddelde stadstuin? Veel meer dan je denkt! Luc schreef er het boek Mijn 1000 Soorten Tuin over.

De lezingen vinden plaats in Huis te Vraag, Rijnsburgstraat 51, in het prachtige huis bij de oude kerkhof. Omdat het een heel oud huis is, kan het er best kil zijn. Neem daarom je eigen dekentje mee als je een koukleum bent, en eventueel ook een kussentje voor de houten stoelen.

Het lezingenprogramma duurt van 15:00 – 17:00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 14:30 uur. Aansluitend wandelen we samen door de heel mooie en biodiverse tuin (optioneel).

Locatie
Huis te Vraag
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: