Activiteit

Op zoek naar kriebelbeestjes met Menno Schilthuizen-Donderdagochtend sessie

donderdag 8 juni 2023 , 9:00 - 12:00 uur
Illustration

We gaan op expeditie met evolutiebioloog Menno Schilthuizen van Darwin in de Stad! Een zogenaamde MINI-TAXON, waarin we op zoek gaan naar nieuwe en minder bekende soorten insecten en andere kriebelbeestjes. Wie weet wat we gaan vinden! Inclusief een lunchlezing over hoe bewoners kunnen helpen bij het doen naar wetenschappelijk onderzoek in de stad, bijvoorbeeld door het ontdekken van nieuwe soorten! Zó makkelijk en leuk is het dus. 

Op dinsdag 6 juni zijn we te gast in het Westerpark & de Spaarndammerbuurt en op woensdag 7 en donderdag 8 bij begraafplaats Huis te Vraag. Je kunt je aanmelden voor de ochtend (9:00-12:00) of voor de middag (13:00-16:00) en tijdens je zelf meegebrachte lunch wordt er een lezing gehouden voor zowel de ochtend als de middag groep (beide max. 15 personen). De dagen en momenten zijn los te volgen- meld je dan ook voor elke activiteit apart aan via de groene button onderaan de desbetreffende pagina. Dichter op de datum ontvang je van ons een email met de precieze locaties waar we afspreken. 

Hoe ziet de dag eruit? En wat ga je meemaken?

Je begint bij je voordeur (of in je huis) door op zoek te gaan wat er in en om jouw huis leeft aan kruipertjes en onder begeleiding van Menno Schilthuizen & zijn team plus Geert Timmermans gaan we op een aantal locaties in de stadsnatuur op zoek. Het doel is niet persé een nieuwe soort lieveheersbeestje voor Amsterdam te ontdekken, maar je zal vast verstelt staan hoeveel verschillende soorten kriebelbeesten Amsterdam eigenlijk rijk is! Kortom: een ontdekkingsreis in je eigen stad! 

* Deze activiteit wordt georganiseerd vanuit het Groenpunt020. 

Locatie
Begraafplaats Huis te Vraag, Rijnsburgstraat 51
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Kinderen, jongeren, volwassenen
maximum aantal deelnemers
15

Aantal aangemelde deelnemers: 10

Deze mensen komen:
- Hannie van Wijgerden
- pauline caris
- Elly Baltus
- Stuart Idell
- Mieke Jungschleger
- Frans Koene
- Brecht Van Beers
- Daan van Beers.
- Luella van Turnhout

Meld je aan
Deel dit: