Project

Buurtmoestuin Eeuwige Moes

Geplaatst op 17 januari 2019, 07:54 uur

Midden in Tuindorp Oostzaan ligt een diverse eetbare tuin. Buurttuin Eeuwige Moes werkt vanuit de principes van Permacultuur. Met een bewonersgroep werken we aan eetbare groenten en fruit voor diverse gezinnen uit de wijk. 

Ontwerpfase

Buurttuin Eeuwige Moes geïnitieerd door buurman Peter Duitman, ontworpen door N.Tayfun Yalcin en uitgevoerd door Towards Nature Permaculture Landscaping bedrijf in 2020. Het ligt Midden in Tuindorp Oostzaan, in het Orionplantsoen. Deze plek was een ongebruikte openbare plek achter openbare afvalcontainers. De natuurgeïnspireerde buurman Peter Duitman, die ook het initiatief nam voor de moestuin aan de andere kant van dit openbare park, kwam met het idee om deze locatie te transformeren in een permacultuur ontworpen plek. Met het Permacultuurontwerp Towards Nature en zijn eigen gecombineerde plannen heeft hij het buurtgroenbudget van Gemeente Amsterdam Noord aangevraagd en een kleine subsidie ontvangen. Deze buurttransformatie omvat de afscheiding van de locatie van het afvalcontainergebied met klimbloemen op trelissen, gemengde beplanting van groenten, bloemen en kruiden en halfstam fruit- en noten(amandel)bomen. Deze buurttuin wordt nu beheerd en onderhouden door Peter en andere aangemoedigde en enthousiaste buren.

Gewenst resultaat 
De natuurlijke moestuin is ontworpen en geïmplementeerd in 2020. Sindsdien is het actief ten dienste van de buurt op sociaal en milieugebied.
Lopend

Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Peter Duitman

Anders

Goed nieuws! Eeuwige Moes nu ook in Rotterdam! Nadat Eeuwige Moes in 2017 startte in Amsterdam, krijgen we er nu een broertje bij. En wel in Rotterdam. Een bewonersgroep in Blijdorp heeft een stuk grond van de gemeente gekregen om een buurttuin te starten. Vanuit de principes van Permacultuur wordt... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Peter Duitman

Project volgens planning

We zijn begonnen met de eerste fysieke stappen voor de aanleg van het 2e gedeelte van buurttuin Eeuwige Moes in Noord! Towards Nature legt de tuin aan. Towards Nature werkt vanuit de Permacultuur principes. Daarom hebben we een mooie samenwerking gevonden! Stadsdeel Amsterdam-Noord heeft toestemmi... lees meer
0
Open de update in eigen pagina