Project

Ecologisch medebeheer Koeienweide

Geplaatst op 13 maart 2019, 17:09 uur

De Koeienweide wordt ecologisch beheerd door vrijwilligers in samenwerking met een groenmedewerker van Stadswerken - Gemeente Amsterdam. 

Ongeveer 15 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers aan het onderhoud van het natuureducatiepad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. De werkzaamheden variëren van hooien en zaaien, tot het knotten van wilgen en nestkastjes inspecteren en schoonmaken. Licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Je steekt niet alleen de handen uit de mouwen, je krijgt ook veel informatie over de aanwezige flora en fauna op de Koeienweide, het mooiste stukje stadsnatuur.

De werkochtenden zijn op woensdag- en incidenteel op zaterdagochtend van 10.00 tot circa 12.30 uur. Verzamelen om 10.00 uur bij het houten hek van de Koeienweide.

Elk jaar worden honderden kinderen en volwassenen rondgeleid over het natuureducatie pad door vrijwillige natuurgidsen. 

3 keer per jaar is er een Open Dag met gratis rondleidingen. De manier om kennis te maken met dit kleine paradijs. 

Enthousiast geworden? Naast de Werkochtenden Koeienweide kan je ook helpen met werkochtenden in de Vondelpark-Slurf en op de Schapenweide.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Door de inzet van de bewoners uit de buurt (en daarbuiten) wordt de Koeienweide steeds mooier en neemt de diversiteit aan flora en fauna elk jaar toe.
Lopend
Illustration
 
Deel dit:
Projectleiders
Betrokken locaties
Georganiseerde activiteiten