Dit project is afgerond
Project

Medebeheer Vondelpark-Slurf

Geplaatst op 16 april 2019, 15:58 uur

Buurtbewoners helpen mee met de werkochtend Vondelpark in de ‘Vondelpark-Slurf’. De slurf is het smalle deel van het park tussen de hoofdingang Stadhouderskade en de Vondelbrug bij de parkingang Van Baerlestraat.

Met een groep vrijwilligers zet GroeneBuurten zich in voor een insectvriendelijke inrichting vol kleur en bloemen. We planten regelmatig biologische, inheemse nectarrijke heesters, vaste planten en bloembollen. Fijn voor mensen én voor de (solitaire) bijen en vlinders in het park. Onkruid verwijderen, snoeien en zwerfafval verwijderen hoort er ook bij.

Toelichting

Groenkennis is niet nodig, een groenmedewerker van de Gemeente Amsterdam begeleidt de ochtenden en geeft uitleg en tips wat er moet worden gedaan.

Voor handschoenen en gereedschappen wordt gezorgd. Koffie en thee staat ook klaar. Neem met warm weer zelf water mee.

Dag/tijd: om de week op donderdagochtend van 10.00-12.30 uur. Kijk op de Agenda op onze website voor actuele data.

Verzamelen: vanaf de hoofdingang Stadhouderkade loop/fiets je 200 meter het park in, wij staan op het grasveld aan de rechterkant. Zie: locaties

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Vroeger heette dit deel van het Vondelpark de Bloemenweg. Met dit medebeheer zorgen vrijwilligers voor de kers op de taart. Een mooi onderhouden entree van het park met een diversiteit aan flora. We willen een duurzaam park voor mensen, insecten en andere flora en fauna.
Klaar
Illustration
 
Deel dit: