Project

Staatshotel

Geplaatst op 26 april 2019, 13:19 uur

In de Staatsliedenbuurt (Westerpark) staat het Staatshotel, een wormenhotel waar 20 huishoudens hun keukenafval in composteren. Het project is gerealiseerd door Aristide Weitenberg (De Groene Hoogte) en Esther van der Meer (buurtbewoner & Meerwaarde Projecten). Het wormenhotel is gebouwd door Le Compostier (type Urban Composter) en staat onder een metalen pergola in de semi-openbare binnentuin achter de Westerparkschool aan het Van Hogendorpplein.  Op 1 december 2018 is het officieel geopend. Vanaf mei 2019 doen alle deelnemers mee, gaan ook de kinderen van de aangrenzende school hun afval in ons hotel composteren en draagt ook de Partij voor de Dieren Amsterdam een emmertje afval bij.

Op deze manier dragen de deelnemers bij aan vermindering van afval, het creëren van een natuurvriendelijke kringloop en bewustwording met betrekking tot eco-vriendelijke alternatieven.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Een goed draaiend wormenhotel waar we twee keer per jaar gezamenlijk en gezellig mooie rijke compost uit kunnen oogsten. Door hier ruchtbaarheid aan te geven en mogelijk in de toekomst activiteiten aan dit project te koppelen, hopen we bij te dragen aan een milieubewuster en natuurvriendelijker buurt.
Lopend
Illustration
Eind 2018 werd het wormenhotel van Le Compostier geplaatst. Dit hotel is mogelijk gemaakt door initiatiefnemers Aristide Weitenberg en Esther van der Meer met dank aan Buurtmakelaar Heleen Linthorst en het buurtbudget.
Deel dit: