Project

Vliegende containertuinen voor een opgeruimde buurt

Geplaatst op 7 juli 2019, 13:50 uur

Op de plek waar mensen afval dumpen, staan nu planten rondom 5 straatcontainers voor een opgeruimde en groenere buurt. Meer bloemen en bijtjes, beter voor de omgeving. 

Toelichting

De containtertuinen werden al in meerdere gemeenten getest, nu ook in Amsterdam Nieuw West. In de Slotermeer buurt maken we gebruik van echte planten, die op verschillende momenten van het jaar bloeien. Het feit dat bloemen de boel opfleuren zorgt het daarnaast ook voor minder bijplaatsingen van afval van bewoners naast de containers. 

Omdat de containertuinen in de publieke ruimte staan wil de gemeente de handen ineen slaan met bewoners en hiermee de eigen gebruikers van de containers betrekken bij het onderhoud van de containertuinen.

Hiervoor wordt tot eind 2020 gewerkt aan een georganiseerde samenwerking met een afsluitende evaluatie. Op basis van de evaluatie wordt gekeken of de pilot in 2021 kan worden vervolgt.  

 

 

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren, Alleen voor vrouwen, Alleen voor mannen
Gewenst resultaat 
Bij succes van de pilot blijven de containertuinen vanaf 2021 staan en hiervoor wordt momenteel een medebeheer overeenkomst uitgewerkt tussen de bewonersgroep en de gemeente als partijen die dit samen gaan doen en hiervoor gedeelde verantwoordelijkheden dragen.  urzame wijze georganiseerd samenwerkingsverband voor het onderhouden van containertuinen
Lopend
Deel dit: