Project

Watertuinen in De Pijp

Geplaatst op 14 juli 2020, 17:17 uur

Al meer dan 26 jaar zorgt een wisselende groep vrijwilligers voor de bijna 200 drijvende watertuinen in de Boerenwetering. Dankzij de jarenlange inspanningen van deze betrokken wijkbewoners, met ondersteuning van Natuur&Milieuteam Zuid, is De Pijp door deze drijvende tuinen een stuk groener geworden. Wil je ook meehelpen?

Wat zijn watertuinen?
Langs de Hobbema- en Ruysdaelkade drijven 200 groene vlotten. Ze zijn niet alleen een feest voor het oog, ze zorgen ook voor een grotere biodiversiteit in de wijk: er groeit en bloeit een grote verscheidenheid aan planten en de groene eilandjes bieden watervogels een veilige broedplaats. Ook andere dieren profiteren van deze extra stukjes groen: zo maken de watertuinen deel uit van het bijenlint.

Wat doen de vrijwilligers?
Helaas wordt er vaak te hard gevaren op de Boerenwetering, waardoor er nogal eens tuintjes losraken. Elk eerste zaterdag van de maand zetten de vrijwilligers de tuintjes weer vast, planten waar nodig nieuwe planten in en verwijderen de ‘plastic soep’ uit de eilandjes.

Gewenst resultaat 
Meer natuur in de stad, via oeverplanten die drijven op vlotten. Het aangezicht van de kale kades verbeteren. Water zuiveren via Driehoeksmosselen. Bijdragen aan een habitat voor vogels zoals de Meerkoet en Waterhoen.
Lopend
Illustration
 
Deel dit:
1 projectupdate

Lilian Voshaar

Project volgens planning

Dit jaar bestaan onze geliefde Watertuinen 25 jaar. Door corona wordt dat pas gevierd in 2022, maar hier lees je alvast de laatste nieuwtjes: https://nmtzuid.nl/2021/11/01/watertuinen-nieuws/

0
Open de update in eigen pagina