Project

Westindische buurt in transitie

Geplaatst op 19 september 2019, 15:59 uur

Westindische buurt in transitie (WIBIT) is een groeiende groep actieve bewoners in de Westindische of Postjesbuurt (Amsterdam West) die een duurzame levensstijl stimuleren en zich met initiatieven inzetten voor een sociale, groene, gezonde en klimaatadaptieve buurt, voor ons en onze (klein)kinderen. 

Toelichting

Iedereen en elke stap telt! WIBIT is een hands-on onderzoekend initiatief naar de (on)mogelijkheden van een natuur- en watervriendelijke, circulaire inrichting van een Amsterdamse buurt aan de schil van de stad (A10).

Het is co-evolutionair (nature based), sluit aan op groenblauwe netwerken en is een katalysator voor inspraakprocessen m.b.t. de leefbaarheid op basis van een co-creatieve (her)inrichting van de openbare ruimte i.s.m. gemeente en nutsbedrijven (omgevingswet, placemaking).



Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren, Alleen voor vrouwen, Alleen voor mannen
Init.
Illustration
 
Deel dit:
1 projectupdate

Dineke Huizenga

Project volgens planning

Op basis van voorgaande initiatieven in de buurt, heeft een wijkscan, enquete en ontwerpbijeenkomst plaatsgevonden waarin ca. 200 bewoners (van de ca. 3500 adressen) zich hebben uitgesproken over de gewenste toekomstige ontwikkelingen. Dit is een sociale, groene, klimaat- en toekomstbestendige buurt...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina