Dit project is afgerond
Project

Onttegeldiensten en max. verhardingspercentage tuinen - West

Geplaatst op 6 mei 2020, 09:26 uur
Illustration

Bureau Binnentuinen en projectpartners zijn gekozen om een onderzoek te doen naar klimaatbestendige inrichting van private tuinen. Ons project richt zich op 'onttegeldiensten in combinatie met maximaal verhardingspercentage in stadsdeel Amsterdam-West'. Er zijn slechts drie projecten gekozen in Nederland die in aanmerking komen voor pilot subsidie.

Amsterdam West wil private gebieden klimaatbestendiger maken, zoals (binnen)tuinen. Het stadsdeel treft meerdere maatregelen waaronder het aanbieden van ‘onttegeldiensten’. Bewoners en bedrijven kunnen daarmee gratis hun (tuin)tegels laten afvoeren en hun tuin groen inrichten. Daarnaast wil Amsterdam West een maximaal verhardingspercentage vastleggen in het lokale bestemmingsplan. Dat is nieuw in Nederland. West denkt ook na over de monitoring en toetsing van dergelijke lokale regels.

Bureau Binnentuinen is een consortium aangegaan met Cobra - groeninzicht, Green City Watch en stadsdeel West. Het onderzoek loopt tot april 2021. Naast een onderzoek naar de verstening en ontgroening van de private tuinen de afgelopen jaren geeft het ook een trend over de verwachte ontwikkeling en probeert het de gevolgen van nieuwe interventies in kaart te brengen.

 

Klaar
Documenten
Deel dit:
1 projectupdate

Ralph Stuyver

Project afgerond

Deze zomer hebben we ook het onderzoek naar de verstening van de private binnentuinen in stadsdeel West afgerond. Het doel was om te bekijken hoeveel de private (binnen)tuinen verhard zijn (bebouwd, betegeld etc). en of er verschillen waarneembaar waren door onttegeldiensten in combinatie met een ma...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Rens van der Linden

di 19 mei 2020 17:47
Interessant zou in Oost ook moeten grbeuren gekoppeld aan onderzoek bevordering biodiversiteit binnentuinen.

Ralph Stuyver

do 2 september 2021 13:27
Absoluut Rens!