Project

Natuurlijk Verbinden: De Buurt als LevensLab

Geplaatst op 26 mei 2020, 19:03 uur

Madelievenplein: dump of oase voor mens, dier & plant. tot 3 juni kunt u op dit plan stemmen! help ons!

De buurt als LevensLab! Hoe creëren we met elkaar een levende en voedende oase die rust en schoonheid ademt en goed is voor alle buurtbewoners. Door de buurt als één geheel, 1 leefgebied te benaderen van mensen én bijen, insecten, reptielen, vogels en water. Wat hebben onze natuurlijke medebuurtbewoners nodig? Hoe creëren we een natuurlijke samenhang, die voedzaam, circulair, gifvrij en divers is? Tegelijkertijd leren we met en van elkaar. Ieder mens kan iets anders en al die verschillende kwaliteiten zetten we in om ook de sociale samenhang te vergroten. Vanuit eigen ZINgeving. We starten vanuit het Madelievenplein en betrekken de aangrenzende binnen- en geveltuinen, balkons en daken in de aanpak.

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Opgestart vanuit het Madelievenplein groeit de Levende samenhang in de buurt. Mensen dragen bij op eigen wijze. Ieder seizoen worden buurtbewoners geïnformeerd en betrokken via een cultureel groen seizoensevenement op maat. De diversiteit in mensen en natuur groeit en wordt steeds levendiger en beter op elkaar afgestemd. Daken bloeien, water klettert, vogels wroeten, de bodem is rijk en vruchtbaar en mensen genieten van de rust en het Leven. Op een buurtdag of met NL doet! pakken we een extra klus aan, vergezelt van muziek, spel, beeldende kunst of gedichten. Net wat er op dat moment nodig is en ZIN voor is!
Zo enthousiasmeren en betrekken we buurtbewoners en houden hen op de hoogte van de ontwikkelingen. En steeds meer ‘losse’ delen in de Jordaan natuurlijk én sociaal te verbinden!
Init.
Illustration
 
Deel dit: