Dit project is afgerond
Project

Open Tuinen West 2022

Geplaatst op 9 juni 2022, 08:57 uur
Illustration

Bezoek groene paradijsjes in West

Amsterdam West - Groene en onttegelde tuinen en gebouwen zijn belangrijk voor de leefbaarheid van de stad. Stadsdeel West is sterk versteend, maar er liggen ook tientallen groene tuinpareltjes. Vaak verscholen achter een historische gevelwand of in een stil binnenterrein. Op zaterdag 11 juni openen 23 paradijsjes samen hun poorten en kunnen bezoekers deze tuinen ontdekken.

Toelichting

Actieve bewoners gaan aan de slag en toveren een verhard gebied om tot groene oases. Van een gemeenschappelijk verhard binnenterrein werd een verstilde bloemen- en watertuin gemaakt. Een oud schoolterrein met tienduizenden stoeptegels werd werd proeflab voor stadsecologie met stadse boomgaarden. Ook vergroenen woonboten eigenaren steeds vaker het dak met, mos, sedum, bloemen en kruiden. Om maar een paar initiatieven uit te lichten. Er zijn wormenhotels, vogelbosjes, een plantenasiel, tovertuin en kikkervijvers.

Groene beweging
Er ontstaat in West een ‘groene beweging’ van actieve bewoners die hun omgeving ontharden en weer groen en sociaal maken. Voor bezoekers is dit dé kans om deze verborgen pareltjes te ontdekken, inspiratie op te doen en te ervaren hoe het anders kan. Het geeft een uniek inkijkje in de binnenkant van de woonblokken en de buurt. Het geeft ook een prachtig doorkijkje naar een positieve groene toekomst samen. Voor kinderen valt er ook veel te beleven.

Toegangskaarten
Kaarten kosten € 3,50 en zijn verkrijgbaar op de dag zelf bij een van de startpunten. Kinderen (tot 12 jaar) en stadspashouders gratis.
Meer info via www.opentuinenwest.nl

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Klaar
Deel dit: