Activiteit

Buurtsuper plantdag

zaterdag 3 augustus 2019 , 14:00 - 17:00 uur

Op het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord, ontwikkelt de Onkruidenier de eerste super in de openlucht. Geen traditionele supermarkt met producten, caissières en bonuskaarten, maar een collectieve zoektocht naar een nieuwe relatie tussen stadsmensen en stadsplanten in onze eigen leefomgeving.

Met de start van de lente, begint ook het groeiseizoen van onze planten op het Buikslotermeerplein. Dit jaar heeft de Onkruidenier bijna 300 m2 groen extra in beheer voor het kweken van wilde planten in gemeentelijke plantsoenen. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen en daarom organiseren wij elke zaterdag een Buurtsuper Plantdag! 

Op zaterdagen van 14:00 tot 17:00 uur gaan we in de plantsoenen aan de slag waar we onkruid verbouwen.

Vind jij het leuk om met je handen in de aarde te zitten? Dan zijn wij heel blij met je hulp. Iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van onkruid is welkom om komend seizoen te komen helpen en leren van wilde Amsterdamse planten.

Waar kun je ons vinden?
Op het Buikslotermeerplein tussen het viaduct van de Waddenweg en het stadsdeelkantoor ligt een parkeerplaats. Midden op deze parkeerplaats staat een grote pergola. Rondom deze pergola liggen de plantages van de Buurtsuper waar je ons aankomende zaterdag en de zaterdagen die volgen, steeds zult vinden. Wist je trouwens dat er naast diezelfde pergola ook al een speciaal Pleisterplantsoen is aangelegd voor de skaters?

Onkruideniers Jonmar en Ronald delen graag hun kennis en leren ook graag van andere liefhebbers en experts. Daarnaast kunnen zij je alles vertellen over de verschillende wilde planten die we nieuw gaan aanplanten.

 

Locatie
Buikslotermeerplein
Kosten
Gratis voor leden
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: