Nieuw op Buurtgroen020 (518)

Vooraankondiging activiteit
Nadja Kieft

Voorjaars Snoeiworkshop

vrijdag 13 maart 2020   |   14:00 - 15:30 uur   |   De binnentuin van HSK Het...

Snoeien doet bloeien!
De maand maart is de perfecte tijd om planten met een snoeiworkshop een goede start te geven voor het nieuwe groeiseizoen. Maar hoe doe je dat precies? Welke struiken en planten kun je wel aanpakken en welke moeten wachten tot juni of het najaar? Onze snoeileraar Gerard Schuitemaker geeft ook dit jaar weer diverse workshops.

Hoe en wanneer
Op zaterdag 13 maart gaan we om 14.00 uur aan de slag. Er is beperkt gereedschap aanwezig, dus neem je eigen snoeischaar en/of takkenschaa...

Aangeboden - Gratis aangeboden
 David  van Bezooijen

Gratis hortensia's

geplaatst op 26 februari 20, 14:25 uur, door David van Bezooijen
Gratis aangeboden

Het Jaagpadperk kan wel wat meer variatie gebruiken, bedachten de bewoners die het perkje onderhouden. Daarom gaan ze een aantal hortensia’s vervangen door andere planten. Wie kunnen we blij maken met de hortensia’s waar geen plek meer voor is? Je kan ze gratis ophalen op 14 maart tussen 11 en 13 uur.

Meld je van te voren even aan bij David van Bezooijen: david@groenebuurten.nl of 06-83170926.

Vooraankondiging activiteit
Nadja Kieft

Compost spreekuur

donderdag 5 maart 2020   |   19:00 - 20:00 uur   |   Huis van de Wijk de Pijp,...

Donderdag 5 maart is weer ons live compost spreekuur! Je bent welkom op de Tweede van der Helststraat 66 tussen 19.00 en 20.00 uur. Toos Tuin helpt je dan op weg met al je compostvragen.

We krijgen steeds meer vragen over composteren. Dat is een goed teken – blijkbaar willen veel mensen hun GFT-afval hergebruiken voor hun planten. Er is heel veel bruikbare  informatie te vinden op internet. Maar is het niet veel fijner als je je vragen direct aan een deskundige kunt stellen?

Je bent welkom met ...

Vooraankondiging activiteit
Simone Sikking

Met NLDoet aan het werk in de buurttuin aan de schinkelhavenkade

vrijdag 13 maart 2020   |   10:00 - 15:00 uur   |   Schinkelhavenkade

Vandaag gaan we aan het werk in de buurttuin aan de Schinkelhavenkade
We gaan:

-De kruidentuin klaar maken voor beplanting met aardbeien en kruiden;
-Bladeren verwijderen en struiken snoeien;
-Fruitbomen, bessenstruiken en rozen bemesten;
-Struiken en planten opbinden en steunen.

Je bent van harte welkom om mee te komen helpen! Je kan je aanmelden via NLdoet.nl

Vooraankondiging activiteit
Simone Sikking

NLDoet Vondelpark

zaterdag 14 maart 2020   |   10:00 - 12:30 uur   |   Vondelpark Slurf

Het gaat niet goed met de wilde bij in Amsterdam. Samen met buurtbewoners zetten we ons in voor de wilde bij in het Vondelpark.
Tijdens Nldoet maken we een bijenhotel waarmee we nestgelegenheid en een slaapplek creëren. Ook planten we nectarrijke inheemse bloemen. De wilde bij is afhankelijk van voedsellocaties (planten) op korte afstanden van elkaar. Want wilde bijen verplaatsen zich, in tegenstelling tot honingbijen, maar over kleine afstanden, maximaal 200 meter.
Doe mee en draag bij aan het ...

Vooraankondiging activiteit
Simone Sikking

Met NLDoet wilgen knotten

zaterdag 14 maart 2020   |   10:00 - 15:00 uur   |   Jaagpad, Amsterdam

Op zaterdag 14 maart gaan we de wilgen langs het Jaagpad in Amsterdam knotten. Een stuk of tien van ’s lands half miljoen knotwilgen staan langs het Jaagpad in Amsterdam, een overblijfsel van de oude plattelandsgemeente Sloten.
Knotwilgen moeten regelmatig van hun takken worden ontdaan anders worden ze topzwaar. De takken worden gebruikt voor het onderhoud van de naastgelegen begraafplaats Huis te Vraag.

Inschrijving: https://www.nldoet.nl/klus/wilgen-knotten-aan-het-jaagpad#block-projectsubscri...

Vooraankondiging activiteit
Simone Sikking

Werkochtend Vondelpark Slurf

donderdag 2 april 2020   |   10:00 - 12:30 uur   |   Vondelpark Slurf

Help jij mee met het onderhoud en verder verfraaien van de Vondelpark Slurf? Vrijwilligers brengen meer kleur en bloemen terug tijdens deze werkochtend. Fijn voor mensen maar ook voor insecten zoals wilde bijen en vlinders in het park. We doen dit door het planten van inheemse heesters, vaste planten en bloembollen. We verwijderen ook onkruid en zwerfafval.

Elke werkochtend start met koffie/thee (neem bij warm weer zelf een flesje water mee) en wat lekkers. Een groenmedewerker van Gemeente Amste...

Vooraankondiging activiteit
Nadja Kieft

Voorjaars Snoeiworkshop

zaterdag 7 maart 2020   |   11:00 - 12:30 uur   |   Locatie volgt nog

Snoeien doet bloeien!
De maand maart is de perfecte tijd om planten met een snoeiworkshop een goede start te geven voor het nieuwe groeiseizoen. Maar hoe doe je dat precies? Welke struiken en planten kun je wel aanpakken en welke moeten wachten tot juni of het najaar? Onze snoeileraar Gerard Schuitemaker geeft ook dit jaar weer diverse workshops.

Hoe en wanneer
Op zaterdag 7 maart gaan we om 11.00 uur aan de slag. Er is beperkt gereedschap aanwezig, dus neem je eigen snoeischaar en/of takkenschaa...

Vooraankondiging activiteit
Els de Vos

NL doet in mooiste sportparken

zaterdag 14 maart 2020   |   9:00 - 13:00 uur   |   sportparken Middenmeer en Voorland

Langs het voetbalveld bij de Vlinderidylle Amsterdam is behoefte aan een plek om zowel van de vlinders als van de voetballers te genieten en wat is nou leuker dan een vrolijk beschilderd bankje om uit te kunnen rusten, om te kijken wat er voorbij fladdert maar ook om te kunnen genieten van mensen die hun sport beoefenen?

We willen graag twee bankjes laten plaatsen en deze met NL doet door een leuke groep mensen laten beschilderen in een natuur + sport thema: bloemen, vlinders en voetballen.

Acht...

Vooraankondiging activiteit
Annemiek den Hartog

Zadenruilbeurs

donderdag 21 maart 2019   |   12:30 - 14:30 uur   |   Eerste Helmerstraat 271

In samenwerking met de Wackerstuin organiseer ik 21 maart een zadenruilbeurs op de begane grond van de Wackers academie. Alles mag: groentezaad, bloemenzaad,  overgehouden zakjes, zelf gekweekt, etc. Neem envelopjes en een pen mee om de zaadjes in te doen en op te schrijven. Ik hoop veel mensen te zien; het is altijd een verrassing!

Vooraankondiging activiteit
Simone Sikking

Trash Hunting Vondelpark

zaterdag 21 maart 2020   |   10:00 - 12:30 uur   |   Zandpad 5, Vondelpark...

Wat? Wanneer? Ja, het is weer zover! Op zaterdag 21 maart 2020 wordt de 18e editie van Landelijke Opschoondag gehouden. Tijdens deze dag worden er door heel Nederland verschillende opruimacties georganiseerd door bedrijven, inwoners en andere organisaties om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Helaas eindigt nog steeds veel afval op straat, zo ook in Amsterdam. Je ziet het overal, op straat, in onze mooie parken, in de grachten... Teveel plekken zijn nog bezaaid met plastic en ander afval. ...

Nieuw bericht
Paul de Dooij

Toekomstbeeld Amsterdam: temperaturen van 42 graden en meer overstromingen

geplaatst op 19 februari 2020, 23:17 uur, door Paul de Dooij

Amsterdam moet zich opmaken voor nog hetere en drogere zomers, met tegen het einde van deze eeuw een verdubbeling van het aantal zomerse dagen en tien keer zoveel hoosbuien. Vergroening van de stad kan (een deel van) de oplossing bieden!

Foto: Nerum Tammie

Nieuwe aangeboden dienst
Mariken de Goede

Ik ga de insecten-cursus volgen bij IVN-Arnhem. Ik heb nog plek in de auto.

geplaatst op 18 februari 20, 12:58 uur, door Mariken de Goede

Insecten cursus A bij IVN-Arnhem. Wie doet er mee? En wie rijdt ermee? Ik heb nog 2 plekken in de auto. De cursus is op dinsdag avond. En excursies op zaterdag.

zelf even kijken op ivn.nl/arnhem

graag voor einde deze week laten weten!

  • het krioelt in Mokum, wat hoe waar?!
Nieuw bericht
Peter Duitman

Een nieuw voedselbosje in Noord

geplaatst op 17 februari 2020, 15:04 uur, door Peter Duitman

Er ontstaat een mooie samenwerking tussen Tolhuistuin, The Climate Cleanup en bewoners in de buurt. Samen wordt gewerkt aan de realisatie van een voedselbosje in Noord. Begin februari werd een workshop georganiseerd in de Tolhuistuin over voedselbosjes in de stad. De mensen van de Groene Oase uit Koedijk kwam hun verhaal doen hun voedselbos. 
Dit voedselbos zal niet een productiebos worden. Maar het zal een sociaal en educatief karakter krijgen. Daarom ook zijn de leerlingen en docenten van Hyper...

Nieuw bericht
Annemiek den Hartog

Zadenruilbeurs

geplaatst op 17 februari 2020, 06:27 uur, door Annemiek den Hartog

Zaterdag 21 maart organiseer ik in samenwerking met de Wackerstuin een

zadenruilbeurs.In de benedenzall van de Wackers academie 1e Helmersraat

271 amsterdam west.tijd;12.30 tot 14.30.

Alles mag groentezaad bloemenzaad een zakje dat je nog over hebt,neem

enveloppen en een pen mee zodat je kan opbergen en noteren.

hoop veel mensen te zien!

 
What do you want to do ?
New mail
Vooraankondiging activiteit
Pauline KETTER&co

Amstelpark als proeftuin | Tuinbazen eindtentoonstelling, het Glazen Huis

za 15 feb 2020 - zo 23 feb 2020   |   13:00 - 17:00 uur   |   Het Glazen Huis, Amstelpark

In 2019 gebruikte KETTER&Co het Amstelpark, een voormalig floriadepark, als testpark voor verschillende Tuinbazencampagnes. Dit deden wij in samenwerking met Zone2source: een internationaal platform dat kunstenaars uitnodigt om in en buiten de glazen paviljoens in het Amstelpark projecten te ontwikkelen die betrekking hebben op onze 'natuurlijke' omgeving.

Het was een bewogen proeftuinjaar: er werd gewandeld, rondgesnuffeld, actie ondernomen, afvalslingers gemaakt, bloemen uitgedeeld aan de burge...

Vooraankondiging activiteit
Zone2Source Amstelpark

Presentatie Tuinbazen

elke vrijdag, zaterdag, zondag   |   13:00 - 17:00 uur   |   Amstelpark

In twee weekeinden van 15 tot 23 februari 2020 presenteert Irene Fortuyn en Ketter&Co samen met Zone2Source de resultaten van één jaar activiteiten in het Amstelpark als onderdeel van het Tuinbazen project. Tuinbazen is een artistiek onderzoeksproject naar mogelijkheden om parken te beheren als een gezamenlijke tuin.


In het Glazen Huis centraal in het Amstelpark is de voorlopige uitkomst van dit onderzoek naar de mogelijkheden van het park als gemeenschappelijke tuin te zien . Maak bijvoorbeeld k...

Vooraankondiging activiteit
Zone2Source Amstelpark

Tuinbazen Excursie en Parkdialoog

elke zaterdag   |   15:00 - 17:00 uur   |   Amstelpark

Parkdialoog en excursie 15 en 22 februari:

Wil je zelf meedenken en bijdragen aan de toekomst van de Amsterdamse parken? Dan is dit je kans. In het kader van de presentatie Tuinbazen in het Amstelpark organiseren we op zaterdagen om 15.00 een Parkdialoog met Irene Fortuyn en om 16.00 een Excursie met IVN ecoloog Arend Wakker. Hierbij laat hij deelnemers tijdens een excursie kennis maken met de diverse bewoners van het park.

Beide evenementen zijn - afzonderlijk of samen - vrij toegankelijk voor ...

Nieuw bericht
Paul de Dooij

Hoe laten we de natuur in de stad floreren?

geplaatst op 12 februari 2020, 17:27 uur, door Paul de Dooij

Natuurinclusief bouwen is in opkomst, maar de vraag hoe we een natuurinclusieve stad aanvliegen is vaak nog een grote onbekende. In de praktijk blijft het daardoor veelal pionierswerk. Ondertussen zetten ontwikkelingen als uitbreiding en inbreiding van stedelijk gebied en verduurzaming van woningen de natuur in de stad onder druk.

Vooraankondiging activiteit
Simone Sikking

Natuuroevers beplanten in Vondelpark

wo 11 mrt 2020 - do 12 mrt 2020   |   10:00 - 12:30 uur   |   Vondelpark Koeienweide

11 en 12 maart Natuuroevers beplanten in Vondelpark
Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de diversiteit aan insectvriendelijke flora in het Vondelpark te verhogen. Toch zijn er nog genoeg plekken om uit te breiden. In het kader van de campagne ‘Amsterdam Zoemt, creëer een bijenoase’ wordt de vegetatie op de oevers aangepakt. Verschillende inheemse moerasplanten krijgen een plek aan de waterkanten, met behulp van vrijwilligers en schoolkinderen.

Tijdens twee werkochtenden zullen onder andere d...

Nieuw bericht
Peter Duitman

De Amsterdamse Scheggen bij ARCAM

geplaatst op 11 februari 2020, 19:50 uur, door Peter Duitman

Tegenover het Scheepsvaartmuseum staat ARCAM. T/m 10 mei is daar een tentoonstelling te zien over de scheggen in Amsterdam. De scheggen in Amsterdam staan steeds meer onder druk. Daarom is er een manifest geschreven voor het behoud van de scheggen: https://www.arcam.nl/manifest-van-de-scheggen/

Meer informatie over de tentoonstelling: https://www.arcam.nl/de-amsterdamse-scheggen-de-tentoonstelling/

Meer nieuws