Persoon

Stichting No Academy

Professional
Mijn expertise

No Academy is a Social design laboratory that brings Art and science together to work on complex, social issues. We are now working a project with Artists, Social Designers and anthropologists on the issue of sustainability.

Mijn mogelijkheden

No Academy na een aantal jaar pauze weer is gestart en zich dit jaar richt op het thema duurzaam gedrag in de stad Amsterdam. Dit jaar brengen we pas afgestudeerde kunstenaars van verschillende kunstacademies samen met studenten van de afdeling culturele antropologie van de Vrije Universiteit. Samen vormen we speciale onderzoeksteams die worden begeleid door ervaren Social Designers Fides Lapidaire en Lucy van Dorst. Daarnaast staat een team van experts klaar om hen bij te staan tijdens hun onderzoek. Het doel is om te komen met nieuwe, artistieke en verrassende oplossingsrichtingen.Het thema dit jaar is duurzaamheid. We beginnen bij de paradox: waarom mensen niet-milieuvriendelijk gedrag blijven vertonen, terwijl ze weten wat nodig is voor een duurzame levensstijl. Gedurende het onderzoek herformuleren we deze vraag samen met alle betrokkenen. Alle partijen en betrokkenen zoeken dus mee naar richtingen die eerder ondenkbaar leken.  


De partners van dit project zijn De Vrije Universiteit, het consortium van het Greenlight District: De Gezonde stad, De Groene grachten en de N.V Zeedijk, Innovation Lighthouse, Urban Soundlab, Nature Optimist van bioloog Thijs de Zeeuw en cultureel socioloog Ruben Jacobs. 


Om onze designteams te ondersteunen bij hun interventies en onze publicatie vorm te kunnen geven, zijn we een crowdfunding gestart bij Voor de kunst: https://www.voordekunst.nl/projecten/11704-no-academy-yes-society-1#het-verhaal

Gebied
Centrum-Oost