Project   

Leonardo da Vincischool start crowdfunding voor een groener en creatiever schoolplein

A
geplaatst op 5 maart 19, 12:51 uur

De kleine toegewijde basisschool Leonardo da Vinci op de Nassaukade is een crowdfunding begonnen voor een nieuw groener schoolplein. 

De actie loopt van 1 maart tot en met 19 april. In deze periode zullen ook de leerlingen van school geld inzamelen met een heitje voor een karweitje door bijvoorbeeld te tuinieren bij de buren (op balkon, tuin of in de kamer) en zelfgemaakte vogelvoer te verkopen. . Als bedankje voor de sponsoren biedt de Leonard da Vincischool de mogelijkheid om jezelf of een bedrijf te laten vereeuwigen op een robuuste speeltafel op het schoolplein. 

Help ons mee een nieuw natuurlijk schoolplein creeren. Doneer op: http://voorjebuurt.nl/giardini-da-vinci     

 

Toelichting:

Scholen in Amsterdam worden door de Gemeente Amsterdam gestimuleerd om 70% van hun oppervlakte te laten bestaan uit natuur. Hiervoor is subsidie verleend aan een aantal Amsterdamse scholen, waaronder de Leonardo da Vincischool. De subsidie is echter ontoereikend voor bijvoorbeeld bloeiende planten, een kunstgrasveld en klimtoestellen.

Tijdens een brainstormsessie met de leerlingen en ouders zijn er behalve de vergroening ook andere wensen voor het nieuwe schoolplein geuit. Zoals bijvoorbeeld een mooi sportveld met kunstgras in plaats van tegels. Echt gras is vanwege duurzaamheid en de vochtige en schaduwrijke condities niet mogelijk. Met het extra opgehaalde geld van deze crowdfunding kan de Leonardo da Vincischool nog meer rekening houden met de wensen van de leerlingen.

2 foto's