Dit project is afgerond
Project

Natuurtuin Slatuinen

Geplaatst op 10 april 2019, 16:41 uur

De tuin ligt tussen woonblokken aangenaam afgeschermd van de hectiek van de stad. Door de smalle ingang aan de Slatuinenweg 45 treedt men een andere wereld binnen, een bomenrijke groene oase van rust. Niet voor niets wordt de Slatuinen wel een verborgen paradijsje genoemd.

Naast de grote bonte specht, esdoorns en gele monnikskap vinden talloze andere soorten bloemen, planten, vogels en kleine zoogdieren hier een rustige plek: een bijzondere plek, die ook op een bijzondere manier wordt beheerd. Verschillende milieutypen bieden volop kansen aan variatie in flora en fauna. Er zijn bomen, vogelbosjes en struwelen, stinzenmilieus, open grasland, vijver, een moerasgebied, houtrillen en stapelmuurtjes.

Klaar
Illustration
 

Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Marijke Kooijman


Bekijk het inspiratiefilmpje waarin boswachter, Marijke Kooiman, beeldend vertelt over Natuurtuin Slatuinen; een uniek stukje natuurbos midden in de stad! De herfst is een heerlijke tijd om hier een wandeling te maken!

0
Open de update in eigen pagina

Nico Kuyvenhoven


Dit jaar was een jaar met veel beperkingen vanwege de Corona. Op dit moment zijn we voor de tweede periode gesloten. De paddenstoelenexcursie en andere activiteiten konden helaas niet doorgaan. Maar de maanden waarop we wel open waren kregen we heel veel bezoek. Elke zondag middag genoten zo'n 60 be...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

Dineke Huizenga

di 7 april 2020 20:56
Hi Marijke, wat een leuk filmpje en wat een geweldige plek!

Dineke Huizenga

di 7 april 2020 22:18
He Marijke, ik ontdek steeds meer over jouw kennis van het Amsterdamse landschap. Wel leuk hoor als je daar iets meer over wilt vertellen, wanneer je wilt. Je weet me te vinden ;-)