Project

Compostbak Hageland Nieuw Sloten

Geplaatst op 6 juli 2020, 13:50 uur

Vanuit de buurt rondom het Hagelandplein in Nieuw Sloten was er vraag vanuit de flats, deze mensen hebben geen tuin en het is om die reden moeilijk om thuis te composteren. Om de GFT kringloop hoogwaardig te sluiten zijn lokale compostbakken essentieel.  

Waar kan een compostbak voor worden gebruikt? Er wordt veel gekookt en de resten van rauwe groentes, die niet worden gegeten gaan nu weg in de rest afvalbak evenals bijv. koffieprut dat nu verloren gaat. Dat is zonde.

Met Groengroep Nieuw Sloten, onder leiding van dhr. De Boer Stam is het initiatief genomen in het kader van groenonderhoud in de openbare ruimte waarin een composteerplek miste aan een oplossing te werken om
groen(afval) te gaan composteren.

Dit heeft geresulteerd in een prefab opgebouwde compostbak bij één van de initiatiefnemers thuis. De bak is gemaakt van gerecycled (afval)hout. Later is de bak uit elkaar gehaald en in delen naar de plek gebracht en opnieuw in elkaar gezet. 

Het gebruik van een compostbak is voor velen nog een onbekend iets. Daarom weten veel mensen niet wat er wel en niet in een compostbak kan en hoe hiermee om te gaan. 

Wellicht is een workshop de ideale oplossing om deze kennis in de buurt over te dragen en mensen op deze actieve manier enthousiast te maken om mee te doen. 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Zoveel min mogelijk (GFT) afval in de vuilniscontainers terecht laten komen.
Compost maken voor uw tuin en scheelt in de portemonnee (denk aan afval en reinigingskosten).
Lokaal leren omgaan met GFT restafval als bron voor een gezonde bodem.
Lopend
Deel dit: