Vacature / hulpvraag

Helpers gezocht voor Groenploeg Amsterdam Noord

geplaatst op 11 juli 2019, 11:09 uur, door Paul de Dooij

Via het concept van Sociaal Tuinieren worden (eenmalig) voortuinen opgeknapt van mensen die het zelf niet meer kunnen (o.a. in Amsterdam Noord). Dit zorgt voor een kwaliteitsimpuls voor het straatbeeld, is goed voor klimaat en biodiversiteit en bewoners kunnen genieten van een mooie groene leefomgeving. Om de tuinen op orde te houden is nazorg nodig die er nu helaas niet is. Daarom is er het idee om een of meerdere groenploegen in Amsterdam Noord op te zetten. 

De coordinatie, organisatie, materialen en gereedschappen kunnen geregeld worden. We zijn m.n. op zoek naar mensen die (vrijwillig) mee willen meehelpen met beheer en onderhoud van de tuinen (kan eventueel ook incidenteel). Er kunnen vaste en flexibele werkdagen worden ingepland. Met een bakfiets kunnen materialen en gereedschappen op locatie worden gebracht. 


Als je wilt kan je in een klein groepje een korte tuintraining krijgen van een van de tuinontwerpers van de Tuinenstichting. Ook leer je tijdens de werkdagen veel handige vaardigheden en ontwikkel je praktische kennis m.b.t. groenbeheer- en onderhoud. En bovendien is het leuk, gezond en gezellig! Misschien heb je zelf geen tuin en is dit een mooie gelegenheid om toch lekker in het groen aan de slag te kunnen? 

Heb je belangstelling om deel te nemen aan een groenploeg in Amsterdam Noord? Of misschien in een ander stadsdeel? Stuur dan een mailtje naar groenambassadeur020@gmail.com

ingangsdatum Vanaf het najaar van 2019 (eventueel al eerder).
herhalend In overleg met deelnemers.
beloning Praktische vaardigheden en kennis m.b.t. groenbeheer, ontzettend veel dank van bewoners die hun tuin niet zelf meer kunnen onderhouden, sociaal netwerk, ondersteuning en activiteiten voor vrijwilligers.
Vraag gesteld door

Paul de Dooij