Activiteit

Moviemaand Maart: De Vrouwen van Venserpolder

dinsdag 7 maart 2023 , 19:00 - 21:30 uur
Illustration

Moviemaand maart wordt georganiseerd vanuit  het Groenpunt020 i.s.m. NMTZuid, deze keer in de bioscoopzaal van culturele vrijplaats OT301 aan de Overtoom. Een maand lang op een vaste dag in OT301 films kijken die je doen verbazen over hoe mooi en complex de natuur is. Ook in de stad. Op de trap omhoog naar de filmzaal wordt je verrast door activiteiten passend bij het thema van de film. Na de vertoning praten we na met een expert. In de bar van OT301 kun je terecht voor een drankje.

De Vrouwen van de Venserpolder (48 min)

In Amsterdam-Zuidoost legden bewoonsters in hun verlaten, gevaarlijke binnentuin moestuintjes aan. Tijdens het tuinieren gaan ze niet alleen hun eigen problemen te lijf, maar ook die van de buurt. Meli, Talita, Gilma en Maureen kwamen voorheen zelden buiten en wisten nauwelijks van het bestaan van de ander. Nu ontmoeten ze elkaar in de tuin.

Thema: Vrouw en Natuur (in het kader van Internationale Vrouwendag 8 maart)

Programma:
19.00 uur inloop met culturele en muzikale omlijsting de trap op naar de filmzaal
19.30 uur intro en start film
20.20 uur nabeschouwing met Linda Grootfaam van Bloei & Groei met info over de andere community en healing tuinen in Amsterdam
20.50 uur nabespreken in de gezellige bar van OT301

Reserveren
Er is beperkt plek in de filmzaal van OT301. Wil je zeker zijn van een plek reserveer er dan één via dit formulier. Een plek kost €7,50 en de opbrengst wordt gebruikt om de kosten te dekken van b.v. de filmlicenties. Blijft er iets over dan gaat dat naar de volgende Moviemaand in november 2023. https://nmtzuid.nl/agenda-item/de-vrouwen-van-de-venserpolder/

OT301
OT301 is gekraakt (1999) en daarna gekocht (2006) door een diverse internationale gemeenschap, die als collectief het alternatieve, non-profit podium OT301 runt, waarin werken, wonen en publieke functies gecombineerd worden om bij te dragen aan de kunsten, politiek en subcultuur.

Locatie
OT301: Overtoom 301 (de oude filmacademie)- de bioscoopzaal bevindt zich op de tweede verdieping
Kosten toelichting
Kaartjes zijn 7,50
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)

Illustration
 
Deel dit: