Groenpunt020 - Stedelijk Groenpunt in Amsterdam

Stedelijk Groenpunt

Groenpunt020, oftewel het Stedelijk Groenpunt, vormt (vanaf het 4e kwartaal van 2021) de kennis- en netwerkplek voor al het Amsterdamse groen. Samen met groene organisaties, praktijkdeskundigen en de gemeente worden er vanuit het Stedelijk Groenpunt allerlei groene kennis- en netwerkactiviteiten georganiseerd. Ook kan je er mini-exposities bewonderen en op ontdekking gaan in de NatuurMEdiatheek en Natuurbibliotheek. Dus wil jij aan de slag met een nieuw groen initiatief? Of wil je meehelpen met het beheer van bestaand groen? Of heb je andere groene vragen of ideeën? Dan ben je bij het Stedelijk Groenpunt aan het juiste adres! 

Doe je mee?
Het Stedelijk Groenpunt vind je aan de Plantage Middenlaan 2 in Amsterdam (naast de Hortus). Wil je een keer op bezoek komen? Kijk dan eerst in onze activiteitenkalender. Hier vind je (vanaf de 2e helft van september) de activiteiten die georganiseerd worden vanuit het Stedelijk Groenpunt. Je herkent deze activiteiten aan het logo van het Stedelijk Groenpunt (zie rechts). Je kunt je dan ook direct online aanmelden voor een activiteit. Er worden ook activiteiten op andere locaties in Amsterdam georganiseerd waarbij er wordt samengewerkt met lokale groene organisaties. 

image
image

Partners en experts

Samenwerking
Samen staan we sterker. Verschillende partijen werken samen aan het bundelen, ontwikkelen en ontsluiten van groene kennis en vaardigheden vanuit het Stedelijk Groenpunt. Onderstaand vind je de partners op een rij:

            
Inhoudelijke vragen?                                                                                                                                                                      Er zijn (vanaf het 4e kwartaal van 2021) verschillende praktijkdeskundigen actief vanuit het Stedelijk Groenpunt. Deze hebben specifieke expertisevelden en je kunt er terecht voor vraaggericht, onafhankelijk en inhoudelijk en advies. Je kunt met deze deskundigen ideeën bespreken bespreken, of vragen stellen over onder andere buurtgroen, stadsnatuur en stadslandbouw. Ook organiseren zij verschillende kennis- en netwerkactivteiten en je kunt met hun een afspraak maken voor een locatiebezoek. 

Lokale vragen?
Voor buurtgericht advies over groene vragen en ideeen is er in ieder stadsdeel van Amsterdam een vorm van groencoaching beschikbaar.