Groenpunt020 - Stedelijk Groenpunt in Amsterdam

Stedelijk Groenpunt

Groenpunt020, oftewel het Stedelijk Groenpunt, vormt de kennis- en netwerkplek voor al het Amsterdamse groen. Samen met groene organisaties, praktijkdeskundigen en de gemeente worden er vanuit het Stedelijk Groenpunt allerlei groene kennis- en netwerkactiviteiten georganiseerd. Ook kan je er mini-exposities bewonderen en op ontdekking gaan in de NatuurMEdiatheek en Natuurbibliotheek. Dus wil jij aan de slag met een nieuw groen initiatief? Of wil je meehelpen met het beheer van bestaand groen? Of heb je andere groene vragen of ideeën? Dan ben je bij het Stedelijk Groenpunt aan het juiste adres! 

Activiteiten
De hoofdlocatie van het Stedelijk Groenpunt is het Hugo de Vries Gebouw aan de Plantage Middenlaan 2E in Amsterdam (naast de Hortus). De activiteiten op deze plek vinden met name buiten kantooruren plaats. Er worden ook activiteiten op andere locaties in Amsterdam georganiseerd, waarbij er wordt samengewerkt met lokale groene organisaties. Je vindt al deze activiteiten via de Buurtgroen020 activiteitenkalender door in het filterscherm te zoeken op 'Groenpunt020' of via deze link.  

image
image

Partners en experts

Samenwerking
Samen staan we sterker en kunnen we Amsterdam groener maken. Verschillende partijen werken samen aan het verzamelen, bundelen en ontsluiten van groene kennis en vaardigheden vanuit het Stedelijk Groenpunt. Onderstaand vind je de partnerorganisaties op een rij:

Inhoudelijke vragen?                                                                                                                                        
Er zijn verschillende deskundigen actief vanuit de Stedelijk Groenpunt Kerngroep. Deze hebben specifieke kennis en vaardigheden en je kunt er terecht voor vraaggericht, onafhankelijk en inhoudelijk en advies. Je kunt met deze deskundigen ideeën bespreken bespreken, of vragen stellen over onder andere buurtgroen, stadsnatuur en stadslandbouw. Ook organiseren zij verschillende kennis- en netwerkactivteiten en je kunt met hun een afspraak maken voor een locatiebezoek. 

Lokale vragen?
Voor buurtgericht advies over groene vragen en ideeen is er in ieder stadsdeel van Amsterdam een vorm van groencoaching beschikbaar.