Groenpunt020 - Stedelijk Groenpunt in Amsterdam

Stedelijk Groenpunt

Groenpunt020 is de plek waar groene organisaties uit de hele stad samenkomen en waar jij terecht kan met allerlei groene vragen, zoals over stadsnatuur en stadslandbouw. We bieden kennis en kunde, inspireren en denken met je mee wat jij kan doen in jouw straat, buurt of tuin om te vergroenen en verduurzamen. 

Activiteiten
Vanuit het Hugo de Vries Gebouw in hartje Amsterdam organiseren we workshops, lezingen, netwerkborrels en andere activiteiten over groen en biodiversiteit in de stad. Er worden ook activiteiten op andere locaties in Amsterdam georganiseerd, in samenwerking met lokale groene organisaties. Denk aan kenniscafés met experts, forensische ecologie expedities, nachtvlindernachten en fietstochten met stadsecologen.

Je vindt al deze activiteiten via de Buurtgroen020 activiteitenkalender door in het filterscherm te zoeken op 'Groenpunt020' of via deze link. Ook kan je bij Groenpunt020 een vaste en wissel expositie bewonderen.

image
image
image

Samenwerking
Samen staan we sterker en kunnen we Amsterdam groener maken. Verschillende partijen werken samen aan het verzamelen, bundelen en ontsluiten van groene kennis en vaardigheden vanuit het Stedelijk Groenpunt. Onderstaand vind je de partnerorganisaties op een rij:

Inhoudelijke vragen?                                                                                                                                        
Er zijn verschillende praktijkdeskundigen actief vanuit de Stedelijk Groenpunt Kerngroep. Deze hebben specifieke kennis en vaardigheden en je kunt er terecht voor vraaggericht, onafhankelijk en inhoudelijk advies. Je kunt met deze deskundigen ideeën bespreken bespreken, of vragen stellen over onder andere buurtgroen, stadsnatuur en stadslandbouw. Ook organiseren zij verschillende kennis- en netwerkactivteiten en kun je met een praktijkdeskundige een afspraak maken voor een locatiebezoek. 

Lokale vragen?
Voor buurtgericht advies is er in ieder stadsdeel van Amsterdam een vorm van groencoaching beschikbaar.