Activiteit

Minicursus Wilde Planten KNNV Amsterdam

woensdag 29 mei 2019 , 19:30 - 22:00 uur

Het lijkt wel sneeuw van een afstand! Zoveel madeliefjes zijn er nu te zien in de stad! Deze schattige bloempjes weten zowel droge zomers als koude winters te trotseren. Iedereen kent ze, maar wist je dat één bloempje eigenlijk uit tientallen kleine bloempjes bestaat. Daarom behoren madeliefjes net als paardenbloemen en distels tot de zogenaamde composieten. Een leuke, maar soms ook lastige familie trouwens: er zijn soorten bij die moeilijk op naam te brengen zijn! Natuurlijk zijn er van zo’n leuk plantje als de madelief kweekvormen geteeld, die als tuinplant verkocht worden. Maar het echte madeliefje is een wilde plant. Wil je graag wat meer over deze en andere wilde planten weten die in je buurt groeien?

De KNNV Amsterdam organiseert dit voorjaar een minicursus wilde planten onder leiding van Hanneke Waller, dé plantenvrouw van de KNNV Amsterdam.

De minicursus bestaat uit twee delen. Allereerst is er een presentatie op woensdagavond 29 mei in de kantine van Tuinpark de Bretten. Inloop met koffie/thee: 19.30 uur. Start presentatie: 20.00 uur. Duurt ongeveer tot 22.00 uur. Op zaterdagochtend 1 juni is er een excursie op of rond Tuinpark de Bretten. Start: 10.30 uur. Duurt tot ongeveer 12.30 uur. Je krijgt ook nog een hand-out over wilde planten.

De KNNV is een landelijk georganiseerde natuurvereniging, met vele lokale afdelingen waaronder de afdeling Amsterdam. Het lidmaatschap is € 32,50 per jaar. Als je lid wordt is er een keur aan lezingen en excursies waar je voor niets aan mee kan doen.  Bovendien kan je dan gratis deelnemen aan drie minicursussen, zoals deze wilde planten cursus. Andere minicursussen die dit jaar gepland zijn o.a. dagvlinders en landschappen van Amstelland.  Wil je meer informatie of lid worden, neem dan een kijkje op de website www.knnv.nl/amsterdam.

Aanmelden verplicht via stinsenplantenknnv@hotmail.com, onder vermelding van ‘wilde planten minicursus’. Graag ook even vermelden of je (nieuw) lid bent of niet.

 

Locatie
Tuinpark de Bretten, Seineweg 16, 1043 BH Amsterdam - gratis parkeren langs de straat en makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
gratis als je lid wordt van de KNNV (dan nog twee minicursussen gratis), anders € 15,-
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
gaat alleen door met voldoende deelnemers
Illustration
 

Maximum aantal deelnemers: 20

Meld je aan
Deel dit: