Activiteit

Zomerfeest Amstelpark; cultuur, natuur en beweging

zondag 1 september 2019 , 11:30 - 17:00 uur

Voor de tweede keer organiseren de Vrienden van het Amstelpark begin september het Zomerfeest. Dit Zomerfeest is er voor alle Amsterdammers, die zich graag laten meenemen in de zomerse schoonheid van het Amstelpark. Het biedt een podium aan liefhebbers en professionele kunstenaars, natuurinitiatieven en ambachtslieden die actief verbonden zijn aan het park of omringende wijken. Je kunt komen schaken of houtbewerken. Er zijn muzikale optredens, creatieve en groene workshops, demo’s, natuurwandelingen en beeldende kunsttentoonstellingen.
De toegang is vrij. Op de dag zelf is een compleet programma met plattegrond en een overzicht van alle activiteiten in het park beschikbaar.

Buurtfeest
Het kleinschalige parkfeest is een initiatief van en voor de buurt. De optredens, demonstraties en exposities zijn verdeeld over verschillende plekken in het park, tussen de Orangerie, het Glazen Huis, het Stadshout Paviljoen en het Belgische Paviljoen. Al wandelend door het park wordt je verleid om van meerdere kunst-, cultuur- en natuurvormen te genieten. Ook de reguliere parkbezoeker kan zich laten verrassen door verborgen parels van en in het Amstelpark. Het programma bestaat uit blokjes van een uur of een half uur, waardoor je kan proeven van verschillende culturele, groene, maatschappelijke en sportieve initiatieven uit de buurt.
Om 15.30 uur wordt het parkfeest afgesloten met een muzikaal optreden in het Stadshout Paviljoen.

Doe ook mee
Wil je deelnemen aan het Zomerfeest Amstelpark met een activiteit, demonstratie of presentatie of meehelpen als vrijwilliger?
Meld je dan aan via e-mailadres: zomerfeest@amstelparkvrienden.nl

Samen
De kracht van het Zomerfeest Amstelpark zit in de samenwerking met bewoners, lokale organisaties, ondernemers uit het park en verenigingen in de wijk waarin het Amstelpark is gelegen.
Kunst, cultuur en natuur worden ingezet als verbindingsmiddel. De organisatie van Zomerfeest Amstelpark is een samenwerkingsverband tussen de Vereniging Vrienden van het Amstelpark, Dichtbij in het Park, het Tekenkabinet, Natuur&Milieuteam Zuid en Zone2Source.

Het Zomerfeest Amstelpark wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuid)

Locatie
Amstelpark
Kosten
Gratis
Illustration
 
Documenten

Deel dit: